Tev tas ir jāzina! 6 būtiskas kļūdas ko mēdzam pieļaut mazgājot savu auto.

Raksts 1

Ikvienas automašīnas īpašnieks izbauda mirkli, kad mašīna ir svaigi mazgāta un uzkopta. Tas, kāds izskatās mūsu auto pastāsta arī par mūsu personību – to cik pedanti, tīrīgi un rūpīgi vai gluži pretēji mēs esam.

Rūpes par automašīnu ir gluži tas pats, kas rūpēties par sevi pašu, mājvietu un vidi sev apkārt.  Labi kopts auto rada uzticību un profesionalitāti citu cilvēku acīs. Daudzi no autovadītājiem izvēlas sava auto tīrību uzticēt profesionāļiem, bet netrūkst arī to autovadītāju, kuri savu auto spodrina un tīra paši. Daļa autovadītāju, kuri savas automašīnas tīrību uztic tikai sev mēdz pieļaut būtiskas kļūdas, kas ilgtermiņā kaitē automašīnai.

Uzzini vai arī tu pieļauj kādu no šīm būtiskām kļūdām mazgājot savu auto:

1. Mazgā automašīnu karstā saulē?

Tāpat kā saules gaisma palīdz nožāvēt mūsu ķermeni pēc peldes tāpat arī notiek ar tikko nomazgāju automašīnu, bet šī nožūšana notiek pārāk ātri – radot ūdens plankumus, kas mazina automašīnas tīrumu. Tā vietā, lai izvēlētos automašīnu mazgāt tiešos saules staros izvēlies to labāk darīt no rīta vai vakarā, kad saules stari nav tik tieši un spēcīgi.

2. Trauku mazgājamais līdzeklis – lielisks līdzeklis automašīnas mazgāšanai?

Stop! Lai ko jūs šobrīd darītu pārtraucat to. Trauku mazgājamais līdzeklis ir paredzēts tikai traukiem, to nekādā gadījumā nevajadzētu izmantot kā līdzekli ar ko mazgāt automašīnu. Tas ir pārāk spēcīgs pret automašīnas krāsu un var izraisīt skrāpējumus, kas līdzināsies zirnekļa tīkliem.

3. Automašīnas mazgāšanai izmantojiet tikai vienu spaini ar ūdeni?

Pavisam noteikti ir nepieciešami vismaz divi spaiņi ar ūdeni, viens – ziepjūdens, otrs – tīrs ūdens automašīnas skalošanai. Ja tikko nomazgāto automašīnu noskalosiet ar ziepjūdeni ar kuru iepriekš mazgājām automašīnu jūs riskējat savu automašīnu saskrāpēt ar netīrumiem, kas sakrājušies šajā ūdenī.

4.Vai piedomājat pie tā kādā virzienā mazgājat savu automašīnu?

Ja jūs savu automašīnu mazgājat pielietojot dažādus virzienus – no lejas uz augšu, no labās puses un kreiso utt., tad varat uzskatīt, ka rezultāts nebūs vēlamais. Labākais veids ka novērst svītras, kas rodas no ūdens nogulsnēm, ir mazgāt savu automašīnu no augšas un leju, lai ūdens varētu brīvi noplūst lejā – tīrīšana vienā virzienā pasargā no iespējamiem skrāpējumiem.

5. Vai vienmēr atceries nomazgāt arī savas automašīnas riepas?

Pavisam noteikti riepas ir netīrākā jūsu automašīnas daļa, jo riepām nepārtraukti ir saskare ar ceļu. Iemesls kāpēc tik svarīgi ir atcerēties vienmēr nomazgāt arī automašīnas riepas ir pavisam vienkāršs – riepas ir rotējošas, tāpēc, ja uz riepām atrodas netīrumi vai dubļi tad tie var nokļūt uz citām automašīnas daļām un radīt bojājumus.

6. Jūs nolaižat automašīnas logus pirms tie ir nožuvuši?

Lielākā daļa cilvēku automašīnas logus pēc mazgāšanas nolaiž pārāk ātri, neļaujot tiem pilnībā nožūt kā rezultātā ūdens,  kas notek no logiem atstāj svītras uz tikko nomazgāto automašīnu.

Raksts tapis sadarbībā ar: logo

Avots: detailedimage.com; msn.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment