Zigmunda Freida 3 minūšu zemapziņas tests – uzzini par sevi visu!

Parasti mēs zemapziņā ieskatāmies caur sapņiem, taču Zigmunds Freids ar šī 3 minūšu testa palīdzību piedāvā ne tikai ieskatīties zemapziņā, bet arī saprast pašam sevi.

Zigmunds Freids – 19.gs beigu un 20s gs. sākuma ievērojamākais austriešu izcelsmes neirologs un psihiatrs, psihoanalīzes pamatlicējs, kas ir izstrādājis šo 3 minūšu zemapziņas testu, kas ļauj ne tikai ieskatīties savā zemapziņā, bet arī saprast pašam sevi.

Ja apziņa ir tas prāta stāvoklis, kuru mēs saprotam un spējam kontrolēt, tad ar zemapziņu ir cits stāsts – tā slēpj mūsu slēptākās vēlmes un instinktus, un lielā mērā nosaka, kā mēs uztveram un saprotam apkārtējo pasauli. Zemapziņa var atklāt ļoti daudz par ikvienu no mums.

Tests sastāv no 8 jautājumiem, kuri rosinās tavu iztēli. Uz tiem ir jāatbild ilgi nedomājot. Viss, kas tev vajadzīgs šī testa izpildei, ir papīrs un kāds rakstāmpiederums, lai tu varētu pierakstīt savas atbildes (atbildēm nav obligāti jābūt plašām – pietiks, ja tās būs īsas un konkrētas).

Testa jautājumi:

1.Tu stāvi jūras krastā un skaties uz ūdens virsmu. Ko tu jūti?

2. Tu staigā pa mežu, ar skatienu paveries uz leju un skaties uz zemi. Kādas sajūtas tu izjūti?

3. Tu redzi kaijas, kas riņķo tev virs galvas. Ko tu jūti, kad skaties uz viņām?

4. Tu vēro zirdziņus. Viņi skrien un spēlējas viens ar otru. Kādas emocijas tevī izraisa šis skats?

5. Tu stāvi tuksnesī, un redzi, ka tavu ceļu bloķē gara siena, kas šķiet bezgalīga abos virzienos. Sienā ir neliela plaisa, caur kuru ir redzama oāze. Ko tu darīsi tālāk?

6. Klejojot pa tuksnesi, tu atrodi lielu krūzi, kas ir līdz malām piepildīta ar tīru, aukstu ūdeni. Ko tu ar to darīsi?

7. Tu esi apmaldījies mežā un blandies jau veselu dienu. Pienāk nakts un tu vēl joprojām neesi izkļuvis no meža. Pēkšņi tu ieraugi māju, kuras logos redzi gaismu. Ko tu darīsi?

8. Tev visapkārt ir bieza migla. Tik bieza, ka tu neko sev apkārt neredzi – arī neredzi, kur iet. Kāda ir tava attieksme šajā situācijā?

Lasi vēl: Psiholoģiskais tests: kādu ģimeni izvēlies Tu?

Pāršķir lapu, lai uzzinātu, ko nozīmē tavas atbildes!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment