10 ceļojumi, kuros reizi dzīvē būtu jādodas ikvienam! Sāc jau šogad!

Esam apkopojuši sarakstu ar 10 ceļojumiem, kuros obligāti vismaz vienu reizi dzīvē būtu jādodas ikvienam. 

Pēdējā brīža ceļojums

Dodies piedzīvojumā! Sakravājiet somas ar savu otro pusīti dažādiem dzīves gadījumiem un dodieties uz lidostu, lai redzētu, kas ir piedāvājumā – kāpiet tajā reisā, kas jums pa kabatai, un piedzīvojums diviem var sākties!

Solo ceļojums

Ja uzskati, ka tev ir vajadzīgs uzsākt jaunu dzīves posmu un pacelt savu pašvērtējumu – dodies solo ceļojumā. Nosaukums jau pats par sevi pastāsta, ka šādā ceļojumā tev ir jādodas vienam. Braucienam izvēlies tādu galamērķi, kurā jau sen esi vēlējies pabūt. Šādā ceļojumā tu radīsi atmiņas tikai sev vienam.

Aizraušanās ceļojums

Patīk gatavot? Dodies uz Itāliju. Patīk ziedi un esi aizrāvies ar dārzniecību? Dodies uz Nīderlandi. Visdrīzāk jebkuram hobijam vai aizraušanās nodarbei ir “savs” galamērķis. Tas tavu iemīļoto nodarbi pacels pavisam citā līmenī – šis ir dvēseles brauciens, jo tu atpūties, darot tikai un vienīgi to, kas tevi aizrauj. Ņem līdzi tikai domubiedru.

Relaksējošs ceļojums

Kad jūti, ka dzīvē visa ir par daudz – par daudz darba, par daudz mācību vai par daudz saspringuma privātajā dzīvē, paņem atvaļinājumu un dodies relaksējošā ceļojumā. Tā var būt dienvidu pludmale, ziemeļu kalnu namiņš vai tropu meža koka mājiņa – galvenais nosacījums ir doties uz vietu, kas tevi relaksēs. Ņem līdzi tikai tos tuviniekus, kuri tev “neuzdzen stresu”.

Ceļojums ar vilcienu

Ceļošana ar vilcienu kļūst aizvien populārāka. Tā ir ne tikai izdevīga un ātra, bet arī dabas skatiem bagāta ceļošanas iespēja. ASV un Kanādā piedāvā valsts tūres ar vilcienu par aptuveni $300. Daba ir skaista, neliedz sev iespēju izbaudīt tās daudzveidību un krāšņumu atkarībā no maršruta.

Draugu brauciens

Saskaņojiet nedēļu garu atvaļinājumu un dodieties kopīgā braucienā. Izvēlieties tādu galamērķi, kuru visi varat finansiāli atļauties – tai nav obligāti jābūt kādai tropiskai zemei. Uzaicini pievienoties tikai tos draugus, kuru starpā nav nekādu konfliktu un tos, kuri “neuzdzen stresu”. Galvenais noteikums ceļojumā: nekādu soctīklu un darba.

Aktīvās atpūtas ceļojums

Šo var uzskatīt par tādu kā pieredzes un sevis uzveikšanas braucienu. Dodies tur, kur nekad iepriekš neesi bijis. Izvēlies savai fiziskajai sagatavotībai piemērotas aktivitātes (piemēram, klinšu kāpšanu, peldēšanu, riteņbraukšanu, utt.), taču izvēlies garākas distances nekā tev sākumā šķiet, cik tu varētu pārvarēt. Sajūta, sasniedzot galamērķi, būs neaprakstāma!

Ceļojums ar auto

Ar auto derētu izvēlēties garākas distances, piemēram, Eiropu – uztaisi Eiropas ceļojumu. Šeit ņem līdzi pašus tuvākos cilvēkus (arī tad, ja attiecības nav ideālas), taču visiem jābrauc vienā auto, nevis vairākos. Galvenais šeit ir sastādīt maršrutu pašiem – dodieties tur, kur vēlaties un pavadiet tur tik laika, cik jums tīk.

Brīvprātīgo brauciens

Iesaisties kādā brīvprātīgo ceļojumā – tas būs ideāls veids, kā paplašināt savu redzes loku un darīt lietas, par kurām pat dzirdējis nebūsi. Ja tevī ir aizrautības gars, tad uz priekšu – šis brauciens tavu pasaules uztveri apgriezīs par 360 grādiem!

Senču taku ceļojums

Ikvienam cilvēkam ir svarīgi zināt, no kurienes viņš ir nācis – pat tad, ja to neatzīst. Dodies senču taku ceļojumā – paņem mašīnā vecvecākus un izbrauciet viņu bērnības un jaunības dienu takas. Ļauj, lai viņi pastāsta par savām atmiņām katrā no vietām. Varēsi šos stāstus izstāstīt saviem bērniem un mazbērniem.

Lasi vēl: Pērn Latvijas iedzīvotāji ceļojumos iztērējuši 931 miljonu eiro

Avots: housebeautiful.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment