Vai esi ievērojis, ka kaķim patīk atrasties tuvu tavai galvai vai tavam spilvenam? Lūk, kāpēc viņi tā dara!

Vai esat kādreiz aizdomājušies, kādēļ jūsu kaķis naktī lien uz galvas pat tad, ja jums ir liela un tukša gulta, kur gulēt? Vai arī, kādēļ kaķis var teju visu dienu nosēdēt jums uz galvas? Lūk, pāris iemesli, kādēļ jūsu pūkainais draugs tā dara!

1. Jūsu galva simbolizē visu jūs

Nolaidīsimies līdz kaķu izmēriem. Jūs domājat, ka kaķiem izskatāties kā milzis? Tā nav. Tā kā jūsu galva izdala visas skaņas, kaķiem šķiet, ka galva ir jūsu galvenais orgāns, līdz kuram ved viss garais augums.

2. Jūsu galva ir siltuma avots

Kaķiem patīk būt siltumā. Normāla kaķa ķermeņa temperatūra ir 37 – 38 C grādi, un normāla metabolisma veicināšanai viņiem nepieciešams noturēt šādu ķermeņa temperatūru. Cilvēka galva ir vissiltākā ķermeņa daļa. Tajā ir ne tikai mājīgi un silti, tā palīdz arī noturēt nepieciešamo ķermeņa temperatūru.

3. Galva – uzticama un stabila

Cilvēks turpina kustināt savu ķermeni arī nakts laikā. Galva veic vismazāk neparedzamu kustību, tādēļ kaķis uzskata šo vietu par visdrošāko.

4. Kaķim patīk sava saimnieka matu aromāts

Vēl viens iemesls, kādēļ kaķiem patīk atrasties uz jūsu galvas, ir tādēļ, ka viņiem patīk jūsu matu aromāts, kuru ietekmē dažādi matu kopšanas līdzekļi.

5. Kaķis atzīmē savu īpašumu un teritoriju

Kaķi ir teritoriāli un dominējoši dzīvnieki, kuriem patīk savu teritoriju atzīmēt ar savu aromātu. Tieši tādēļ kaķis ne tikai priecājas par jūsu aromātu, bet arī dalās ar savējo.

6. Kaķiem patīk augstums

Kaķi ļoti ērti jūtas uz jebkādiem paaugstinājumiem. Nav īsti noskaidrots, kādēļ viņiem tā ir. Varētu būt, ka viņiem vienkārši patīk skats no augšas.

7. Jūsu mīlulim patīk mīkstas vietas

Pēdējais, kā arī ne mazāk svarīgais fakts, – tā kā kaķiem patīk mīkstas vietas, bet spilvens ir vismīkstākā gultas daļa, dzīvnieks labprāt izkonkurēs jums šo vietu.

Lasi vēl: Kaķi, ēdiens un fotošops? Māksliniece rada smieklīgus attēlus, kas uzlabos dienu ikvienam! (FOTO)

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment