10 gaisīga biskvīta noteikumi

Lai pagatavotu klasisku biskvīta kūku, ko var izmantot desertiem, kūkām un pīrāgiem, ir dažas nianses. Ir svarīgi tās zināt un pārliecināties, ka tās tiek izmantotas.

Droši vien ikviena saimniece ir saskārusies ar situāciju, kad biskvīta kūka nav izdevusies gaisīga. Pat tad, ja visu darāt pareizi, atbilstoši receptei, dažkārt vēlamo rezultātu neizdodas sasniegt.

Sastāvdaļu temperatūra

Absolūti visām biskvīta sastāvdaļām jābūt vienādā temperatūrā. Jo zemāka temperatūra, jo labāk. Tas pats attiecas arī uz traukiem, kuros jūs maisīsiet sastāvdaļas.

Milti

Miltus vairākas reizes sijājiet caur sietu.

Rūpīga atdalīšana

Atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Un tas jādara ļoti uzmanīgi, lai baltumos nepaliktu ne piliens dzeltenuma. To ir svarīgi ievērot, lai baltumus vēlāk varētu labi saputināt.

Atdzesēti baltumi

Kamēr gatavojat, baltumus varat ievietot ledusskapī. Atdzesēti tie labāk saputo.

Trauki

Biskvīta gaisīguma atslēga ir arī trauks, kurā tiks saputoti baltumi. Tam jābūt attaukotam, tāpēc noslaukiet to ar papīra dvieli. Neaizmirstiet to samitrināt ar etiķi vai citrona sulu, lai labāk attaukotu virsmu.

Produktu likšanas secība

Gaisīga biskvīta atslēga ir pareiza sastāvdaļu pievienošanas secība. Ir jāievēro šie noteikumi.

Ievietojiet bļodā dzeltenumus, pievienojiet tiem pusi porcijas cukura un vaniļas pulveri. Tad visu kārtīgi samaisa, līdz tie kļūst balti un palielina savu tilpumu. Vislabāk to izdarīt ar mikseri.

Sakuliet olu baltumus, līdz tie veido sulīgas, vieglas putas. Turpinot putot, pa druskai pievienojiet cukuru. Kad viss cukurs ir pievienots, putojiet, līdz izveidojas biezas putas.

Tad baltumus (vienu trešdaļu) pievieno dzeltenumiem. Ļoti uzmanīgi maisiet no apakšas uz augšu.

Šai masai pievieno izsijātos miltus un atkal labi samaisa. Tad pievieno atlikušos baltumus un maisot no apakšas uz augšu, it kā noņemtu kārtu pēc kārtas. Mīklu maisīt vienā virzienā, citādi mīkla var zaudēt savu gaisīgumu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment