10 gaisīga biskvīta noteikumi

Nemaisiet ilgstoši

Lai novērstu gaisa burbuļu sabrukšanu, gatavo masu nedrīkst maisīt ļoti ilgi. Tas ietekmē garozas pufīgumu. Ielieciet mīklu ietaukotā formā un sūtiet to uzkarsētā cepeškrāsnī. Biskvīts jācep apmēram 30-35 minūtes.

Lasi vēl: Cik bieži jāmazgā dvieļi: 99% saimnieču to dara nepareizi

Cepeškrāsns temperatūra

Cepeškrāsns ir jāuzsilda savlaicīgi. Ja gatavā biskvīta mīkla nav izcepta uzreiz, par gaisīgumu nevar sapņot. Tāpēc līdz brīdim, kad mīkla ir gatava, cepeškrāsns jau ir jāuzkarsē (180 grādi).

Nesteidzieties atvērt cepeškrāsni

Cepeškrāsns durvis neatveriet pirmās 20-25 minūtes, kad cepat kūku, pretējā gadījumā tā nosēdīsies. Labāk tās vispār neatvērt, līdz kūka ir izcepta. Jūs varēsiet noteikt, kad kūka ir gatava, kad tā nedaudz saruks.

Izņemšana

Izņemiet gatavo kūku no formas ļoti uzmanīgi, citādi no jūsu trieciena tā var zaudēt savu gaisīgumu.

Lai biskvīta kūka nesasūktos sīrupā un nesaplaisātu, griežot to šķēlēs, ļaujiet tai atdzist. Pārklājiet ar papīra dvieli (salveti) un ļaujiet tai nostāvēties 8-12 stundas istabas temperatūrā.

 

Leave a Comment