Nemaisiet ilgstoši
Lai novērstu gaisa burbuļu sabrukšanu, gatavo masu nedrīkst maisīt ļoti ilgi. Tas ietekmē garozas pufīgumu. Ielieciet mīklu ietaukotā formā un sūtiet to uzkarsētā cepeškrāsnī. Biskvīts jācep apmēram 30-35 minūtes.
Lasi vēl: Cik bieži jāmazgā dvieļi: 99% saimnieču to dara nepareizi
Cepeškrāsns temperatūra
Cepeškrāsns ir jāuzsilda savlaicīgi. Ja gatavā biskvīta mīkla nav izcepta uzreiz, par gaisīgumu nevar sapņot. Tāpēc līdz brīdim, kad mīkla ir gatava, cepeškrāsns jau ir jāuzkarsē (180 grādi).
Nesteidzieties atvērt cepeškrāsni
Cepeškrāsns durvis neatveriet pirmās 20-25 minūtes, kad cepat kūku, pretējā gadījumā tā nosēdīsies. Labāk tās vispār neatvērt, līdz kūka ir izcepta. Jūs varēsiet noteikt, kad kūka ir gatava, kad tā nedaudz saruks.
Izņemšana
Izņemiet gatavo kūku no formas ļoti uzmanīgi, citādi no jūsu trieciena tā var zaudēt savu gaisīgumu.
Lai biskvīta kūka nesasūktos sīrupā un nesaplaisātu, griežot to šķēlēs, ļaujiet tai atdzist. Pārklājiet ar papīra dvieli (salveti) un ļaujiet tai nostāvēties 8-12 stundas istabas temperatūrā.
Tevi noteikti interesēs
- Kad vīrs teica, ka grib aiziet, es viņam uzdevu tikai vienu jautājumu
- Meteorologs un laika ziņu apskatnieks, izteica trīs iespējamos ziemas 2025-2026 scenārijus un pastāstīja, cik patiesas mūsdienās ir tautas zīmes
- Mans draugs no Rīgas, aizgāja uz randiņu ar amerikānieti, bet ātri aizbēga – kas viņam nepatika
- Pāris nolēma celt māju — sieva uzdeva dizaineriem 4 vienkāršus jautājumus, uz kuriem neviens nespēja atbildēt
- Sinoptiķi steidzami publicēja nepatīkamu laika prognozi 23. oktobrim: ko sagaidīt šajā dienā
- Jāsavāc vai tomēr nav jāvāc rudens lapas dārzā: patiesību beidzot izskaidro agronomi