Nemaisiet ilgstoši
Lai novērstu gaisa burbuļu sabrukšanu, gatavo masu nedrīkst maisīt ļoti ilgi. Tas ietekmē garozas pufīgumu. Ielieciet mīklu ietaukotā formā un sūtiet to uzkarsētā cepeškrāsnī. Biskvīts jācep apmēram 30-35 minūtes.
Lasi vēl: Cik bieži jāmazgā dvieļi: 99% saimnieču to dara nepareizi
Cepeškrāsns temperatūra
Cepeškrāsns ir jāuzsilda savlaicīgi. Ja gatavā biskvīta mīkla nav izcepta uzreiz, par gaisīgumu nevar sapņot. Tāpēc līdz brīdim, kad mīkla ir gatava, cepeškrāsns jau ir jāuzkarsē (180 grādi).
Nesteidzieties atvērt cepeškrāsni
Cepeškrāsns durvis neatveriet pirmās 20-25 minūtes, kad cepat kūku, pretējā gadījumā tā nosēdīsies. Labāk tās vispār neatvērt, līdz kūka ir izcepta. Jūs varēsiet noteikt, kad kūka ir gatava, kad tā nedaudz saruks.
Izņemšana
Izņemiet gatavo kūku no formas ļoti uzmanīgi, citādi no jūsu trieciena tā var zaudēt savu gaisīgumu.
Lai biskvīta kūka nesasūktos sīrupā un nesaplaisātu, griežot to šķēlēs, ļaujiet tai atdzist. Pārklājiet ar papīra dvieli (salveti) un ļaujiet tai nostāvēties 8-12 stundas istabas temperatūrā.
Tevi noteikti interesēs
- Vīrs aizmirsa par manu 50 gadu jubileju un es ”pa kluso” devos uz Jūrmalas SPA – tad arī viss sākās
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 1. decembra Latvijā laika apstākļi piedzīvos iespaidīgas izmaiņas
- Sinoptiķi ir ievērojami pasliktinājuši laika prognozi sākot no 3. decembra: ”Nebūs kā domājām”
- Kā padarīt augus spēcīgus un veselus: pielietoju šo uzlējumu, un rezultāts pārsteidza
- Kā uztaisa tik mazas lodītes lodīšu pildspalvām: atklāju, kā zinātnieki tās padara nevainojami gludas








