Nemaisiet ilgstoši
Lai novērstu gaisa burbuļu sabrukšanu, gatavo masu nedrīkst maisīt ļoti ilgi. Tas ietekmē garozas pufīgumu. Ielieciet mīklu ietaukotā formā un sūtiet to uzkarsētā cepeškrāsnī. Biskvīts jācep apmēram 30-35 minūtes.
Lasi vēl: Cik bieži jāmazgā dvieļi: 99% saimnieču to dara nepareizi
Cepeškrāsns temperatūra
Cepeškrāsns ir jāuzsilda savlaicīgi. Ja gatavā biskvīta mīkla nav izcepta uzreiz, par gaisīgumu nevar sapņot. Tāpēc līdz brīdim, kad mīkla ir gatava, cepeškrāsns jau ir jāuzkarsē (180 grādi).
Nesteidzieties atvērt cepeškrāsni
Cepeškrāsns durvis neatveriet pirmās 20-25 minūtes, kad cepat kūku, pretējā gadījumā tā nosēdīsies. Labāk tās vispār neatvērt, līdz kūka ir izcepta. Jūs varēsiet noteikt, kad kūka ir gatava, kad tā nedaudz saruks.
Izņemšana
Izņemiet gatavo kūku no formas ļoti uzmanīgi, citādi no jūsu trieciena tā var zaudēt savu gaisīgumu.
Lai biskvīta kūka nesasūktos sīrupā un nesaplaisātu, griežot to šķēlēs, ļaujiet tai atdzist. Pārklājiet ar papīra dvieli (salveti) un ļaujiet tai nostāvēties 8-12 stundas istabas temperatūrā.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc mūs pievelk konkrēti cilvēki – galvenie iemesli un pievilkšanās veidi
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- Ņemu glāzi kefīra, mazliet maltās gaļas un pēc neilga laika ceļu galdā lieliskas vakariņas visai ģimenei
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem
- Kā sagatavot krizantēmas ziemai: trīs soļi, lai nākamajā gadā tās ziedētu īpaši bagātīgi








