10 iemesli, kāpēc šobrīd tev vajadzētu iedzert alu

Tas uzlabo sirdsdarbību

Parasti par vislabāko alkoholu, kas samazina kardiovaskulāro slimību risku, tiek dēvēts tikai vīns. Kā izrādās, tikpat veselīgs ir arī alus.

Itāļu zinātnieki ir atklājuši, ka tiem, kuri alu patērē mērenā daudzumā, ir par 42% mazāka iespēja saslimt ar sirds slimībām salīdzinājumā ar nedzērājiem. Lai sasniegtu vislabākos rezultātus, nevajadzētu dienā lietot vairāk nekā 500ml 5% alkohola saturošu alu.

Domā kā ģēnijs

Alus pudeles vai bundžas atvēršana nepadarīs tevi gudrāku, bet tā var palīdzēt uzlabot tavu radošumu, apstiprinājis žurnāla “Apziņa un izziņa” veikts pētījums.

Kad 40 vīrieši sacentās vārdu spēlēs, tie dalībnieki, kuru alkohola līmenis asinīs bija 0,075 pamanījās ātrāk veikt uzdevumus, salīdzinājumā ar skaidrā esošajiem dalībniekiem.

Izvairies no otrā tipa diabēta

Nīderlandes zinātnieki analizējuši 38 tūkstošus vīriešu, kuri ir veselības speciālisti un atklājuši, ka vīrieši, kuri pārmērīgi nelieto alkoholu, daudz retāk tiek diagnosticēti ar otrā tipa diabētu. Ja dodies ārpus mājas, arī tad nedzer vairāk par divām alus glāzēm vakara laikā.

Cieni savas nieres

Iedzersim par to, ka nenāksies ārstēt nierakmeņus. Somijas zinātnieki ir atklājuši, ka katra dienā izdzertā alus pudele samazina nierakmeņu veidošanos par 40%.

Zinātniekiem nav izdevies izskaidrot saistību starp šiem atklājumiem, bet viņi izsaka pieņēmumu, ka šķidruma uzņemšana liek biežāk apmeklēt tualeti, tādējādi nieres pienācīgi funkcionē.

Atgūsties ātrāk

Zinātnieki lika eksperimenta dalībniekiem sportot, līdz viņu ķermeņa temperatūra sasniedza 40°C, un tad ļāva tiem atveldzēties ar ūdeni un alu. Kā izrādījās, tie, kuri pēc treniņa dzēra alu, bija nedaudz vairāk apūdeņoti nekā tie, kuri veldzējās ar ūdeni.

Nekavējoties paaugstini pašpārliecinātību

Britu zinātnieki atklāja, ka, jo vairāk alkohola cilvēks patērē, jo pievilcīgāks viņš sev šķiet. Sekojošā pētījumā zinātnieki lūdza dalībniekus pēc alkoholiska vai neīsta alkoholiska dzēriena lietošanas teikt runu. Tad dalībniekiem tika lūgts novērtēt savu izskatu, gudrību un humora izjūtu. Cilvēki, kuri bija patērējuši, vai domāja, ka ir patērējuši alkoholu, deva sev augstāku vērtējumu.

Redzi skaidrāk

Kanādiešu zinātnieki ir atklājuši, ka viena alus glāze dienā paaugstina antioksidantu daudzumu ķermenī , kas samazina kataraktu veidošanās risku. Turpretī, ja dienā lieto vairāk nekā trīs glāzes alus, kataraktas veidošanās risks krietni paaugstinās.

Pazemini asinsspiedienu

Paaugstināts asinsspiediens var izraisīt virkni veselības problēmu, bet alus var pazemināt hipertensijas risku.

Hārvardas zinātnieki atklājuši, ka tie, kuri ar mēru lieto alu, daudz retāk cieš no paaugstināta asinsspiediena salīdzinājumā ar tiem, kuri dzer vīnu vai alkoholiskos kokteiļus.

Cīnies ar infekcijas slimībām

Alkohola patēriņš ar mēru var uzlabot tavu imūnsistēmu un sekmīgāk cīnīties ar infekcijām, atklājis Oregonas Veselības un zinātnes universitātes veikts pētījums.

Zinātnieki vakcinēja mērkaķus pret vējbakām un tad deva primātiem brīvu piekļuvi alkoholam un cukurūdenim. Mērkaķi, kuri saprātīgos daudzumos lietoja alkoholu, labāk reaģēja uz vakcināciju nekā tie, kuri dzēra cukurūdeni. Vissliktākā reakcija izveidojās tiem mērkaķiem, kuri pārmērīgi lietoja alkoholu.

Izvairies no lūzumiem

Mērena alus lietošana patiesība stiprina kaulus, atklājuši Tufta Universitātes zinātnieki. Vīriešiem, kuri dienā izdzēra vienu vai divas alus glāzes, ir par 4,2% lielāks kaulu blīvums nekā tiem, kuri ikdienā nelieto alkoholu.

Avots: www.menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment