10 lietas, ko tev NEKAD nevajadzētu darīt ar savu suni – izlasi un iegaumē, ja gribi veselu mīluli

1. Atstāt suni vienu automašīnā

Ikvienā gada periodā suņa atstāšana mašīnā pakļauj viņu pārkaršanas riskam pat tad, ja temperatūra ārā šķietami nav nemaz tik liela. Ja nevari savu suni ņemt līdzi visur, kur dodies, atstāj viņu mājās!

2. Dot mīlestību nepareizajos laikos

Tavs suns nekad neiemācīsies, kas ir pareizi un kas nepareizi, ja tu viņu smacēsi ar mīlestību pēc tam, kad viņš izdarījis kaut ko sliktu. Jā, vainīga izskata kucēni ir piemīlīgi, bet viņiem tik un tā jāiemācās lietas, kuras darīt nedrīkst.

3. Pārbarot viņu

Kārumi ir labs veids, kā motivēt suni uz labu uzvedību, bet, ja tu tos dod pārāk bieži, tu riskē ar sava mīluļa veselību. Seko līdzi sava suņa svaram un izvēlies veselīgākus kārumus.

4. Aizmirst par viņa zobiem

Daudz suņu cieš no zobu slimībām un infekcijām, tāpēc nodrošini to, ka vetārsts pārbauda tava suņa zobus vismaz reizi gadā.

5. Izmantot nepareizu kaklasiksnu

Katram sunim ir specifiskas vajadzības attiecībā pret kaklasiksnām un pavadām. Suņi ar īsāku purnu var nopietni savainoties, ja viņiem ir kaklasiksna, kas iet tikai apkārt kaklam, viņiem pastaigu laikā vajadzīga iemauktiem līdzīga siksna, kas iet arī ap vidukli.

6. Ļaut savam sunim tevi vadīt

Kad tu ved savu suni pastaigā, neļauj sev kļūt par to, kuru ved pastaigā tavs suns. Tas var novest pie tā, ka dzīvnieks pēkšņi ieskries satiksmē vai arī pie citām bīstamām un nepaklausīgām darbībām. Ja tu ievēro, ka kaut kas šāds notiek, nopērc īsāku pavadu un neļauj savam mīlulim būt noteicējam.

Lasi vēl: Uzmanību! Ja jūsu mājdzīvnieks dara kādu no ŠĪM lietām, NEKAVĒJOTIES vediet pie ārsta!

7. Nekastrēt un nesterilizēt suni

Šis ir ļoti svarīgi. Neiedomājams daudzums suņu patversmēs tiek iemidzināti, jo dzimuši nevēlamas grūtniecības rezultātā. Neļauj savam sunim kļūt par šī skumjā trenda daļu.

8. Dot sunim bīstamu ēdienu

Dalīšanās ēdienā ar savu mīluli dažos gadījumos var būt pieļaujama, bet pārliecinies, ka tas, ko tu viņam dod, nav sunim kaitīgs vai pat nāvējošs, kā, piemēram, šokolāde vai gaļa uz kaula. Veic izpēti, pirms atdod sunim savas ēdiena atliekas!

9. Sist sunim

Sarullētas avīzes sitiens pa purnu tikai vājinās saikni starp tevi un suni. Suņa sišana kā sodamērs mazinās suņa pašapziņu, un padarīs lielāku iespēju, ka tas kādā brīdī kļūs agresīvs.

10. Izmantot būri kā sodu

Tu vēlies, lai tavs suns asociē būri ar vietu, kur viņš ir drošībā, nevis ar vietu, kur viņu iebāž, kad tas nodarījis kaut ko sliktu. Ja tu vēlies, lai suns klausa tev un iet krātiņā tad, kad laiks doties gulēt vai kad tev jādodas kaut kur prom, nekad, nekad neizmanto būri kā soda veidu.

Avots: littlethings.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment