Katlā ieleju ūdeni, lai tas pilnībā nosegtu ar netīrumiem apaugušo daļu. Izmantoju lētu skābekļa balinātāju “Persoļ” bez hlora. Ieleju ūdenī ēdamkaroti šīs vielas un uzlieku katlu uz uguns.
Uzkarsēju maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai un turpinu vārīt 10 minūtes. Pēc tam nogriežu liesmu, ļauju šķīdumam nedaudz atdzist, izleju to un novērtēju rezultātu.
Manā gadījumā katla iekšpuse kļuva gandrīz sniegbalta. Palika tikai viens mazs plankumiņš.
Man nekas nebija jāberž, jo visu darbu manā vietā paveica balinātājs. Tā kā es nolēmu turpināt izmantot šo katlu ēdiena gatavošanai, man bija jāpārliecinās, vai uz tā nav palikušas balinātāja daļiņas.
Tāpēc es vēlreiz ielēju katlā ūdeni un uzvārīju; atlika tikai izskalot katlu. Tas arī viss – katls gatavs lietošanai!
Priecāsimies, ja tev noderēs šī informācija! Pastāsti arī draugiem par šo lielisko trauku tīrīšanas metodi!
Tevi noteikti interesēs
- Esmu no Daugavpils, tagad dzīvoju Zviedrijā ar jaunu vīru — bet dēla man vairs nav…by Rinalds Bergmanis
- Tehnoloģiju eksperts paskaidroja, kāpēc krāpnieki paši pārtrauc zvanu, kad abonents nospiež atbildēšanas poguby Sandra Vīgante
- Šādi gurķi sabojās jūsu konservētos krājumus: izmetiet tos, nevis lieciet burkāsby Laura Andersone