Katlā ieleju ūdeni, lai tas pilnībā nosegtu ar netīrumiem apaugušo daļu. Izmantoju lētu skābekļa balinātāju “Persoļ” bez hlora. Ieleju ūdenī ēdamkaroti šīs vielas un uzlieku katlu uz uguns.
Uzkarsēju maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai un turpinu vārīt 10 minūtes. Pēc tam nogriežu liesmu, ļauju šķīdumam nedaudz atdzist, izleju to un novērtēju rezultātu.
Manā gadījumā katla iekšpuse kļuva gandrīz sniegbalta. Palika tikai viens mazs plankumiņš.
Man nekas nebija jāberž, jo visu darbu manā vietā paveica balinātājs. Tā kā es nolēmu turpināt izmantot šo katlu ēdiena gatavošanai, man bija jāpārliecinās, vai uz tā nav palikušas balinātāja daļiņas.
Tāpēc es vēlreiz ielēju katlā ūdeni un uzvārīju; atlika tikai izskalot katlu. Tas arī viss – katls gatavs lietošanai!
Priecāsimies, ja tev noderēs šī informācija! Pastāsti arī draugiem par šo lielisko trauku tīrīšanas metodi!
Tevi noteikti interesēs
- Parastie vārīti makaroni kļūs daudzkārt garšīgāki – pievienojiet šo vienkāršo sastāvdaļuby Anete Vītola
- Vasarīgi tērpi un aksesuāri, kas dāmām 60+ ļauj izskatīties stilīgi un svaigiby Rinalds Bergmanis
- Tikai kāzu dienā dēls saņēma vēstuli no bijušās draudzenes. Pēc tās izlasīšanas viņš pārtrauca kāzasby Rinalds Bergmanis