Sadzīves tehnikas meistars pastāstīja, kādai jābūt temperatūrai ledusskapī vasarā

Karstajā sezonā īpaši svarīgi, lai ledusskapjos esošie ēdieni un dzērieni tiktu uzglabāti īstajā temperatūrā. Pareiza pārtikas atdzesēšana ļauj tiem ilgāk palikt svaigiem. Tāpēc speciālisti iesaka regulēt ledusskapja temperatūru vasarā. Kādai jābūt temperatūrai ledusskapja nodalījumā, lai tajā esošā pārtika nesabojātos? Tieši par šo tēmu mēs šodien parunāsim.

Temperatūra ledusskapī

Viens no saldēšanas iekārtu ražotājiem norāda, ka vasarā temperatūrai ledusskapī ir jāuzstāda uz 2°C. Šī temperatūra būs optimāla produktiem, kas ātri bojājas. Tajā pašā laikā nekarstajā sezonā temperatūra ledusskapja nodalījumā jāiestata aptuveni 7 ° C.

Kā izmērīt temperatūru ledusskapī

Pirmkārt, bez liekas nepieciešamības izmērīt temperatūru nav nepieciešams. Parasti ledusskapji jau ir iestatīti uz optimālo temperatūru.

Ja tomēr ir nepieciešams izmērīt temperatūru, tad ledusskapja termometru uzstādiet aptuveni vidējā plauktā. Tad jūs iegūsit vidējo temperatūru ledusskapī. Ledusskapja iekšējai temperatūrai jābūt aptuveni 7 °C.

Ja jums nav pa rokai termometra, varat izmantot sviesta gabalu. Novietojiet to vidējā plauktā un atstājiet uz dažām stundām. Ja sviests ir vienmērīgas konsistences, stingrs, bet vēl viegli nogriežams, tad temperatūra ledusskapī ir piemērota. Ja sviests ir stipri sacietējis, vai, gluži pretēji, stipri izkusis, ledusskapī ir traucēts temperatūras līdzsvars.

Pēc tam jums ir jāpielāgo temperatūra vēlamajai vērtībai. Bet atcerieties, kad temperatūra ir iestatīta pārāk zemu, ledusskapis sāk patērēt daudz vairāk elektroenerģijas. Un tas var būtiski ietekmēt jūsu izmaksas.

Lasi arī: Zelta stīgai jābūt pilnīgi katrā mājā! Vecvecmāmiņas receptes palīdz ārstēt sāpes locītavās un sirds kaites

Ledusskapja temperatūras režīms ir atkarīgs no tā pilnības. Ja ledusskapis visu laiku ir aptuveni vienādi pildīts, tad tur temperatūra saglabāsies stabila. Ja produktu ir pārāk daudz, iespējams, tie sabojāsies ātrāk. Mēģiniet vasarā atvērt ledusskapi pēc iespējas mazāk. Pārliecinieties, vai ledusskapja durvis ir cieši aizvērtas. Tad varēsi būt drošs, ka ledusskapis dzesēšanai nepatērēs vairāk enerģijas, it īpaši vasarā.

Un vēl daži padomi, kas palīdzēs pagarināt ne tikai pārtikas, bet arī ledusskapja kalpošanas laiku. Izvēlieties labāko vietu ledusskapim. Tam jābūt prom no plīts un logiem. Vislabāk ir tumšs, vēss stūris. Svarīgi ir arī iestatīt pareizo attālumu no sienas, lai ledusskapī būtu pietiekami daudz vietas siltumenerģijas izvadīšanai.

Mēs ceram, ka šie vienkāršie noteikumi palīdzēs jums ilgāk uzglabāt pārtiku un pagarināt ledusskapja kalpošanas laiku.

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment