10 pasaulē bīstamākās vietas, kuras uzdrošinās apmeklēt tikai bezbailīgie. Vai tu uzdrošinātos?

Vašingtona kalns, ASV

Vašingtona kalna virsotne ir bēdīgi slavena ar tur valdošajiem, spēcīgajiem vējiem. Tieši šajā vietā fiksēts vēja ātruma rekords, kas ierakstīts Ginesa pasaules rekordu grāmatā – 327 km/h. Tiesa, spēcīgais vējš nav vienīgais par ko šeit jāuztraucas, gaisa temperatūra šeit krītas līdz pat -40°C, kā arī spēcīgais sniegputenis padara Vašingtona kalnu par ārkārtīgi bīstamu vietu. Par spīti pieticīgajam augstumam (1917 m), Vašingtona kalns ir viens no nāvējošākajiem.

Sinabungas vulkāns, Indonēzija

Šis aktīvais vulkāns atrodas Indonēzijā esošajā Sumatras salā. izvirdumi šeit notiek visai bieži, turklāt tie bez pajumtes atstāj vairākus tūkstošus iedzīvotāju. Vulkānam tuvumā esošie ciemi un pilsētas klāj lava un pelnu izmeši, spēcīgi izvirdumi fiksēti 2010., 2013., 2014., kā arī 2015. gadā. Pēdējais izvirdums noticis 2016. gada 27. februārī, tā laikā vulkāns izspļāva pelnus 2500 metru augstumā, kā arī izdalīja indīgas gāzes. Pats trakākais ir tas, ka neviens nezina, kad tas izvirdīs atkal.

Čūsku sala (lha da Queimada Grande), Brazīlija

Šī sala atrodas Brazīlijas piekrastē un tā tiek plaši atpazīta kā viena no pasaulē bīstamākajām vietām. Tam ir kāds visai vienkāršs iemesls – šajā vietā čum un mudž nāvējošās Amerikas šķēpgalvas čūskas. Zinātnieki lēš, ka šajā salā uz katru kvadrātmetru ir aptuveni piecas čūskas. Kopš no čūskas koduma miris uz salas esošās bākas uzraugs, tās darbība tikusi automatizēta, kā arī šīs salas apmeklēšana ir stingri aizliegta.

Madidi nacionālais parks, Bolīvija

Par spīti tam, ka šī vieta izskatās visnotaļ gleznaina un ainaviska, patiesībā tā ir ārkārtīgi bīstama. Kādēļ? Tādēļ, ka Madidi nacionālais parks ir mājvieta visindīgākajai faunai visā pasaulē: jebkāda veida kontakts ar parkā esošajiem augiem var izraisīt smagu niezi, izsitumus vai nelabu dūšu. Pat sīkākajās brūcēs tūlītēji iemitinās tropu reģiona parazīti.

Nāves ieleja, Kamčatka, Krievija

Krievijas tālajā austrumu daļā esošā Kamčatkas pussalai ir pašai sava Nāves ieleja. Tā atrodas pavisam netālu no slavenās Geizeru ielejas. Šajā apvidū no zemes ārā nākošās toksiskās gāzes ir nopietns drauds jebkurām dzīvības formām.

Bikini atols, Māršala salas

Šī Klusajā okeānā esošā sala teju izskatās pēc paradīzes, vai ne? Patiesībā Bikini atols ir vieta, kur veiktas neskaitāmu atomieroču testēšana, kas skaisto Bikini salu pārvērtusi neapdzīvojamā radioaktīvo izmešu zonā. Vietējie iedzīvotāji piespiedu kārtā tika evakuēti no savām mājām un šī teritorija līdz pat mūsdienām tiek uzskatīta par bīstamu dzīviem organismiem: pārmērīgi augstais radiācijas līmenis izraisa vēzi.

Ziloņu karaliste Čonburī, Taizeme

Taivānā esošajā Ziloņu karalistē ir krokodilu ferma, kuras īpašnieki drošsirdīgākajiem tūristiem iznomā nelielus, daļēji slēgtus plostus, no kuriem zinātkārie ļaudis var aplūkot un pat pabarot krokodilus. Plosts izgatavots no plāna koka un turas tikai uz pāris tukšām mucām, kā arī tas iežogots ar restotu sietu. Uz plosta esošajiem tūristiem tiek izsniegti zvejas kāti krokodilu barošanai.

Natrona ezers, Tanzānija

No augšas tas vairāk atgādina ārpuszemes esošu dabasskatu, tomēr patiesībā šajā sirreālajā attēlā attēlots Tanzānijā esošais Natrona ezers. Alkali sāls garoza, kas klāj ezeru ir tik bīstama, ka visas dzīvās būtnes saskarsmē ar to mirst. Pašsaprotamu iemeslu dēļ peldēšanās šajā ezerā ir stingri aizliegta. Spēcīgā sērūdeņraža smaka, kas izdalās no ezera virsmas neļauj šo iespaidīgo dabasskatu visai ilgi apbrīnot.

Lasi vēl: Džungļos atrodas milzīga baznīca, kas uzcelta vistas veidolā. Mūsdienās šī ēka tiek izmantota kā…

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment