10 pazīmes, ka tu pārāk daudz uztraucies par citu cilvēku viedokli

1. Tu neproti pateikt „nē”

Kad cilvēki tev kaut ko lūdz, tu daudz nedomājot piekrīti. Iespējams, ka tu nevēlies citus apbēdināt, sakot „nē”. Bet vienmēr sakot „jā”, tu nejutīsies kā laimīgākais cilvēks pasaulē. Tev ir jāprot atteikt.

2. Tu neuzstādi robežas

Tas nozīmē, ka tu neuzstādi robežas ne sev, ne citiem. Tava dzīve nav kā autostāvvieta, kur ikviens var ienākt, atstāt savu bagāžu un nākt, kad vien tas ienāk prātā. Tev jāierobežo citi, lai saglabātu savu personīgo telpu.

3. Tu vienmēr uztraucies par to, ko citi domās

Tu allaž gribi zināt, ko citi par tevi domā vai runā. Tu pavadi neizsakāmi ilgu laiku sociālajos tīklos, meklējot kaut ko par sevi. Tev nav spēks ignorēt baumas vai bezjēdzīgus komentārus. Maini to, kontrolē savas domas un atceries, ka cilvēki domās to, ko gribēs.

4. Tu parasti tēlo upuri/esi upura lomā

Tu vēlies, lai pasaule par tevi rūpētos un izrādītu uzmanību. Tev šķiet, ka visiem interesē tavas problēmas. Bet, patiesībā, cilvēki tevi cienīs tikai tad, kad būsi spēcīgs pats sevī un nemeklēsi problēmas tur, kur tās nemaz nav.

5. Tu izdabā cilvēkiem

Tu vari izdabāt citiem, bet ko tas dod tev? Mirkļa pateicību. Cilvēki izdābātājus vērtē zemu, šķiet, ka viņiem (izdabātājiem) nav vēlme attīstīt un cienīt pašiem sevi.

6. Tu nepārtraukti meklē uzmanību

Tu gribi būt visu mīlēts. Bet reizēm neapzinies, ka tas nav iespējams. Tomēr tu centies darīt to, kas pievērstu vairāk uzmanības.

7. Tu esi neizlēmīgs

Tu labāk nogaidi, kad citi veikuši izvēli, tikai tad rīkodamies pats. Tev nepatīk riskēt. Tu labāk dari to, ko jau paspējuši paveikt visi citi.

8. Tu neseko savai sirds-balsij

Mums visiem ir intuīcija, kas pasaka priekšā, ko darīt. Kad tu pārāk daudz uztraucies par to, ko citi teiks, tu šo balsi vairs nedzirdēsi.

9. Tu spēlē droši, neuzņemoties risku

Tu negribi, lai tava rīcība vai vārdi kādam nepatiktu. Tu arī negribi negatīvas emocijas, jo cilvēki no tām justos slikti. Kad spēlē droši, tu nekur tālāk nenonāc.

10. Tu vienmēr pats slavē savus panākumus, lielies ar tiem citiem

Tu pārspīlē savus panākumus, tos publicējot sociālajos tīklos vai lieloties ar tiem paziņu lokā. Tev patīk runāt par sevi un tev patīk, kad citi arī to dara. Tu mēdz būt skaļākā persona telpā. Tā vietā labāk centies kļūt par gudrāko personu telpā.

Avots:

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment