10 psiholoģijas triki, kas tūlītēji uzlabos saskarsmi ar cilvēkiem. Tie ir jāzina!

black-and-white-man-person-eyes-1024x682

1. Kad saņem nepatīkamu atbildi, ieskaties cilvēkam acīs

Ilglaicīgs acu kontakts liks cilvēkam justies neērti un viņš uzreiz tieksies pastāstīt vairāk par to, kāpēc sniedza šādu nepatīkamu atbildi. Tas, protams, nemazina nepatīkamo situāciju, bet vismaz ļauj tev saprast, kāpēc tādu atbildi saņēmi.

2. Saglabā mieru, kad uz tevi paceļ balsi

Komunikācijā ar karstgalvjiem ir labi saglabāt mieru, jo katra neapmierinātības izpausme no tavas puses var viņu provocēt uz konfliktu. Ja tu saglabāsi mieru, un konkrētais karstgalvis būs vienīgais, kurš ir pacēlis balsi, tad viņam būs skaidrs, ka viņu dzird un ka viņš velti ir zaudējis savaldību. Ja konkrētais karstgalvis nebūs pavisam stūrgalvīgs, tad viņš atvainosies un turpinās sarunu mierīgā tonī.

3. Apsēdies blakus agresoram, lai izvairītos no uzbrukuma

Ja tas, piemēram, ir darba kolēģis, ar kuru tev ir kāds nopietns konflikts, tad sapulcē apsēdies viņam tieši blakus. Varbūt tu jutīsies neērti, bet tu nebūsi vienīgais. Brīdī, kad cilvēks jūtas neērti, viņš nespēj izdarīt emocionālu uzbrukumu kā bija ieplānojis, ja diskusija varētu saasināties.

4. Atceries visu vārdus, ja vēlies būt populārs

Sāc cilvēkus saukt viņu vārdos, kad runā ar viņiem. Cilvēkiem patiesībā patīk dzirdēt savu vārdu un viņi sajutīsies īpaši zināmā mērā. Attiecīgi cilvēki ikdienā vēlēsies ar tevi vairāk komunicēt.

5. Kad nevari izlemt, dod sev mazāk izvēles variantu

Mēs vienmēr vēlamies vairāk izvēles variantu, taču pārāk liela izvēles brīvība liek mums mulst – mums ir vajadzīgs laiks, lai izvērtētu, kas būs labākā izvēle. Pētījumi liecina, ka optimālais izvēles variantu skaits ir 4.

Lasi vēl: 25 psiholoģijas fakti, kas jāzina ikvienam

6. Pareiza stāja cels pašapziņu

Ļauj savam ķermenim sajusties “svarīgam” un aizņemt vairāk vietas. Iet ar iztaisnotu muguru un paceltu galvu ir pats vienkāršākais veids – tā tu jutīsies pašpārliecinātāks, kas var veicināt izaugsmi darba vietā un uzlabot privāto dzīvi.

7. Spēlē “akmens, šķēres, papīrītis” gudri

Kad nespējat ar kādu nonākt pie kopīga lēmums, tad piedāvā uzspēlēt “akmens, šķēres, papīrītis”, bet dari to gudri – tieši pirms dūru kratīšanas uzdod otram nesvarīgu jautājumu – tas liks viņam novērsties no spēles un lielākā daļa cilvēku tādā gadījumā parāda “šķēres” – attiecīgi tu jau iepriekš zināsi ka tev jāliek “akmens”, lai uzvarētu.

8. Liec cilvēkam justies vajadzīgam, kad lūdz viņam palīdzību

Ja šaubies, ka konkrētais cilvēks varētu tev nākt palīgā, liec viņam justies vajadzīgam, personalizējot palīdzības lūgšanu, sakot: “Man vajadzīga tava palīdzība, pienāc, lūdzu” – cilvēkam, kurš jūtas vajadzīg,s ir vieglāk justies vainīgam un nevienam no mums nepatīk justies vainīgam, tāpēc viņš visdrīzāk atnāks tev palīgā.

9. Sasildi rokas pirms rokasspiediena

Cilvēki neapzināti neuzticas cilvēkam ar aukstām rokām. Īsi pirms rokasspiediena sasildi rokas, lai veicinātu uzticību sevī. Pirmais iespaids ir viens no būtiskākajiem, kuru vēlāk mainīt ir ļoti grūti, tāpēc parūpējies par uzticības iegūšanu jau sākumā.

Avots: lifehack,org

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment