100% kraukšķīgi marinēti gurķīši (Visi prasa recepti!)

Sastāvdaļas:

Dotas uz 1,5 litri burku.

Gurķi – 1kg
Sāls – 1 ēd. kar. bez kaudzes
Cukurs – 2 ēd. kar. bez kaudzes
Etiķa esence 70% – 0,5 tējk.
Garšvielas burkā – pipari asie, pipari smaržīgie, sinepju sēklas, ķiploki, mārrutku sakne – pēc garšas.
Garšvielas marinādei – diļļu ziedi, jāņogu vai upeņu lapas, mārrutku lapas.

Pagatavošana:

Burkas izmazgā, izžāvē, vāciņus sterilizē. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus un kārto burkās.

Pirmo reizi aplej gurķus ar vārītu ūdeni, uzliek vāku un atstāj uz piecām minūtēm.

Ūdeni nolej un izlej laukā, jo šo ūdeni vairs nevajadzēs. Uzlej atkal tīru, vārošu ūdeni un atkal atstāj uz piecām minūtēm.

Šo ūdeni salej atpakaļ katliņā, kurā gatavos marinādi. Pievieno ūdenim visas marinēšanai paredzētās garšvielas un liek vārīties.

Lasi arī6 izplatītas kļūdas, mazgājot logus

Pavāra kādas piecas minūtes. Burkā liek visas garšvielas, kas paredzētas gurķiem.

Burkā ber sāli un cukuru un pielej uzvārīto marinādi. Tad pievieno burkā esenci un pielej vēl marinādi tā, lai ir līdz pašai augšai pilna burka.

Aizvāko un apgriež otrādi. Burku ietin dvielī un tā tur līdz pilnīgai atdzišanai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment