Sastāvdaļas:
Dotas uz 1,5 litri burku.
Gurķi – 1kg
Sāls – 1 ēd. kar. bez kaudzes
Cukurs – 2 ēd. kar. bez kaudzes
Etiķa esence 70% – 0,5 tējk.
Garšvielas burkā – pipari asie, pipari smaržīgie, sinepju sēklas, ķiploki, mārrutku sakne – pēc garšas.
Garšvielas marinādei – diļļu ziedi, jāņogu vai upeņu lapas, mārrutku lapas.
Pagatavošana:
Burkas izmazgā, izžāvē, vāciņus sterilizē. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus un kārto burkās.
Pirmo reizi aplej gurķus ar vārītu ūdeni, uzliek vāku un atstāj uz piecām minūtēm.
Ūdeni nolej un izlej laukā, jo šo ūdeni vairs nevajadzēs. Uzlej atkal tīru, vārošu ūdeni un atkal atstāj uz piecām minūtēm.
Šo ūdeni salej atpakaļ katliņā, kurā gatavos marinādi. Pievieno ūdenim visas marinēšanai paredzētās garšvielas un liek vārīties.
Lasi arī: 6 izplatītas kļūdas, mazgājot logus
Pavāra kādas piecas minūtes. Burkā liek visas garšvielas, kas paredzētas gurķiem.
Burkā ber sāli un cukuru un pielej uzvārīto marinādi. Tad pievieno burkā esenci un pielej vēl marinādi tā, lai ir līdz pašai augšai pilna burka.
Aizvāko un apgriež otrādi. Burku ietin dvielī un tā tur līdz pilnīgai atdzišanai.
Tevi noteikti interesēs
- Cilvēki, kas dzimuši šajās dienās, izceļas ar spēcīgu raksturu un iekšēju spēku -vai jūsu dzimšanas diena ir starp tāmby Sandra Vīgante
- Viss sāksies 10.jūlijā un “karstāko” punktu sasniegs brīvdienās: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar laika prognozi šai nedēļaiby Laura Andersone
- Tie bija pavisam citi laiki… Pazīstamais latviešu aktieris Mārtiņš Vilsons atklāj savu uzskatu par to, kāda bijusi dzīve Padomju Latvijāby Laura Andersone