Sastāvdaļas:
Dotas uz 1,5 litri burku.
Gurķi – 1kg
Sāls – 1 ēd. kar. bez kaudzes
Cukurs – 2 ēd. kar. bez kaudzes
Etiķa esence 70% – 0,5 tējk.
Garšvielas burkā – pipari asie, pipari smaržīgie, sinepju sēklas, ķiploki, mārrutku sakne – pēc garšas.
Garšvielas marinādei – diļļu ziedi, jāņogu vai upeņu lapas, mārrutku lapas.
Pagatavošana:
Burkas izmazgā, izžāvē, vāciņus sterilizē. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus un kārto burkās.
Pirmo reizi aplej gurķus ar vārītu ūdeni, uzliek vāku un atstāj uz piecām minūtēm.
Ūdeni nolej un izlej laukā, jo šo ūdeni vairs nevajadzēs. Uzlej atkal tīru, vārošu ūdeni un atkal atstāj uz piecām minūtēm.
Šo ūdeni salej atpakaļ katliņā, kurā gatavos marinādi. Pievieno ūdenim visas marinēšanai paredzētās garšvielas un liek vārīties.
Lasi arī: 6 izplatītas kļūdas, mazgājot logus
Pavāra kādas piecas minūtes. Burkā liek visas garšvielas, kas paredzētas gurķiem.
Burkā ber sāli un cukuru un pielej uzvārīto marinādi. Tad pievieno burkā esenci un pielej vēl marinādi tā, lai ir līdz pašai augšai pilna burka.
Aizvāko un apgriež otrādi. Burku ietin dvielī un tā tur līdz pilnīgai atdzišanai.
Tevi noteikti interesēs
- “Prognozēts, ka tas sāksies 11. aprīlī un turpināsies nedēļu” – meteorologi nākuši klajā ar skarbu laika prognoziby Sandra Ločmele
- Gudri dārznieki iesaka: 7 populāri koki, kurus nevajadzētu stādīt savā dārzāby Laura Blūma
- Neparasts stāsts: vēlā nakts stundā kādā no Kuldīgas ielām likumsargi ieraudzīja neierastu skatu (video)by Laura Blūma