6 izplatītas kļūdas, mazgājot logus

Laika gaitā piesārņojums un netīrumi lēnām, bet noteikti uzkrājas uz logiem gan no iekšpuses, gan no ārpuses, aizsedzot skatu un bloķējot vērtīgo saules gaismu.

Bet, kas ir vēl sliktāk? Biezas svītras, ko atstāj nepareiza tīrīšana.

Lai jūsu logi būtu bez svītrām (un jūsu gaismas mīlošie telpaugi būtu laimīgi), ievērojiet šos tīrīšanas speciālistu padomus. Izmantojot pareizos logu tīrīšanas līdzekļus un paņēmienus, jūsu logi vēl nekad nebūs izskatījušies labāk.

Logu tīrīšanai izvēlēta saulaina diena

Veiciet šo darbu karstā saulē, un tīrīšanas līdzeklis izžūs uz karstiem logiem, pirms jūs paspēsiet to noslaucīt, atstājot grūti likvidējamas svītras. Ja laikapstākļi nav īsti piemēroti, sāciet ar tīrīšanu ēnainā mājas pusē.

Uzsmidzina tīrīšanas līdzekli uz netīrumiem un putekļiem

Pirms sākat darbu, noslaukiet netīrumus no loga rāmja ar birstīti vai izsūciet tos ar rokas putekļu sūcēju. Tas novērsīs netīrumu pārvēršanos dubļainā putrā, kad tie sajaukti ar tīrīšanas līdzekli. Ja loga siets izskatās īpaši netīrs, izņemiet to un nomazgājiet ar karstu ūdeni un notīriet ar mīkstu birstīti, pēc tam noskalojiet un ļaujiet nožūt, pirms ievietojat to atpakaļ.

Lai ātri notīrītu putekļus no žalūzijām, notīriet abas loga puses ar mikrošķiedras putekļu lupatiņu, pēc tam noslaucot ar sausu.

Taupīšana uz logu tīrīšanas līdzekli

Netaupiet uz līdzekļu lietošanu, īpaši, ja jūsu logi izskatās īpaši netīri. Ir nepieciešams pietiekami daudz tīrīšanas līdzekļa, lai izšķīdinātu un suspendētu netīrumus un tos varētu pilnībā noslaucīt – taupiet, un jūs redzēsiet svītras.

Lasi vēl: Kā notīrīt pelējumu no apģērba, dvieļiem un auduma, kurš ilgstoši uzglabājies skapī

Logu žāvēšanai izmantojiet vecu lupatu

Dažiem cilvēkiem patīk žāvēt stiklus ar avīzi, taču labāk izmantot atkārtoti lietojamas mikrošķiedras drānas. Tās ir ļoti labi uzsūcošas, mazgājamas un atstāj stiklu spīdīgu un bez svītrām. Vēl vairāk, nekad nemazgājiet logus ar vecu, neizmazgātu lupatu, jo tas padarīs visu tikai sliktāku.

Logu tīrīšana ar slotiņu

Profesionāli logu mazgātāji, protams, tās lieto, bet ir jāzina, kā to pareizi darīt. Jūs noslaukāt slotiņu uz leju, un kur ūdens aizplūst? Uz grīdas. Šī nav laba metode, jo īpaši maziem stikliem, taču tās var būt noderīga lielākiem logiem.

Visu logu tīrīšana vienā dienā

Logi jātīra tikai reizi vai divas reizes gadā, taču tas ir vēl vienkāršāk, ja darbu sadalāt pa istabām un veicat to pa daļām. Tīrot, noslaukiet vienu loga pusi horizontāli, bet otru vertikāli. Ja veidosies svītras, jūs viegli uzzināsiet, vai tās ir ārpusē vai iekšpusē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment