Kā notīrīt pelējumu no apģērba, dvieļiem un auduma, kurš ilgstoši uzglabājies skapī

Ja apģērbs, dvieļi vai uzglabātie audumi ilgstoši ir pakļauti mitrumam, var parādīties un uzplaukt pelējums. Veiciet šos norādījumus, ja uz auduma priekšmetiem, kurus var mazgāt veļasmašīnā, ir pelējums.

Noslaukiet lieko pelējumu. Vispirms iznesiet priekšmetu ārā, lai novērstu lieko pelējuma sporu iekļūšanu mājoklī. Uzlieciet aizsargapģērbu, pēc tam ar sausu drānu, suku vai papīra dvieli dažas reizes viegli pārvelciet pār apģērbu vai citu auduma izstrādājumu, veicot kustības no priekšas uz atpakaļu, lai atbrīvotu pelējumu no virsmas.

Uz apģērba, dvieļiem vai cita auduma izstrādājuma uzberiet sodu un atstājiet vismaz uz stundu. Pēc tam apstrādājiet plankumus ar šķidro veļas mazgāšanas līdzekli. Uzvelciet cimdus un ieberzējiet pilienu vai divus mazgājamā līdzekļa audumā, pelējuma skartajā vietā.

Lasi vēl: Vienkārša viltība, kā cept zivis, lai pa visu dzīvokli nebūtu nepatīkamas smakas

Mazgājiet veļas mazgājamajā mašīnā, izmantojot audumam piemērotāko karstāko iestatījumu, pievienojot hlora balinātāju vai bezhlorīna balinātāju, kā norādīts jūsu izstrādājuma kopšanas instrukcijā. (Pārbaudiet kopšanas etiķeti, lai pārliecinātos.)

Izmazgāto priekšmetu noteikti mazgājiet svaigā gaisā. Izvairieties no žāvēšanas veļas žāvētājā, līdz neesat pārliecināts, ka pelējuma plankumi ir likvidēti.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment