12 dīvainākās slimības pasaulē, no kurām jābaidās ikvienam: #10 ir šausmīgi!

Lai arī kādus simptomus tu ievadītu interneta pārlūka meklētājā, tā vien šķiet, ka atbilde uz visiem taviem jautājumiem ir vēzis vai kāda cita nāvējoša slimība.

Tieši tādēļ nevajadzētu uzskatīt apšaubāmās interneta vietnēs publicētu informāciju par patiesu vai satraukties tās dēļ.

Tomēr šīs 12 neparastās medicīniskās kondīcijas noteikti spētu jebkura dzīvē ienest haosu.

1. Āfrikas tripanosomiāze jeb miega slimība

Tas ir pēkšņs smadzeņu iekaisums, kas pārvērš cilvēkus “dzīvās statujās”, kuras nespēj ne kustēties, nedz parunāt. Pat tie, kuri izdzīvo, bieži vien uz mūžu iegūst letarģiju, kuras dēļ ir spējīgi tikai sēdēt, nekustoties un neizdvešot ne skaņas.

2. Kruzona sindroms jeb kraniofaciālā dizostoze

Tā ir ģenētiska slimība, kas rodas galvaskausa nepilnīgas attīstības rezultātā, kuras dēļ smadzenes tiek spiestas lejup. Spiediens liek smadzenēm daļēji nonākt mugurkaula kanālā. Zināms, ka šis sindroms neļauj cilvēkam aizmigt – par laimi, defekts labojams ar ķirurģisku iejaukšanos.

3. Aleksija 

Slimība, kas padara neiespējamu lasītprasmi, lai gan cilvēks spēj atpazīt un nosaukt atsevišķus burtus. To visbiežāk izraisa insults, un rehabilitācija no šīs slimības pierādīta kā neefektīva.

Slimības šajā sarakstā paliek, jo tālāk, jo trakākas.

Lasi vēl: Šī meitenīte ir ārkārtīgi draudzīga un sociāla – bet izrādās, ka tas ir smagas slimības dēļ

Lai uzzinātu vistrakākās slimības, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment