12 dīvainākās slimības pasaulē, no kurām jābaidās ikvienam: #10 ir šausmīgi!

4. “Mežcirtēju satrūkšanās reflekss” (The Jumping Frenchmen of Maine)

Rets un nezināms traucējums, kas 19. gadsimtā novērots mežcirtējiem. Viņi nekavējoties izpilda jebkuru komandu, kas pēkšņi tiek dota, lai arī kāda tā nebūtu. Līdz šai dienai nav skaidrs, kas to izraisīja.

5. Pastiprinātas kapilāru caurlaidības sindroms 

Reta un dzīvībai bīstama slimība, kas liek šķidrumam iztecēt no asinsrites orgānu sistēmās, rezultātā dramatiski pazeminās asinsspiediens un parādās ķermeņa pampšana. Slimība bojā dzīvībai svarīgos orgānus un var likt tiem pārstāt darboties. Par laimi, ja slimība tiek laikus ārstēta, cilvēkam ir visai augsta izdzīvošanas iespēja.

6. Kotarda jeb zombiju sindroms

Šīs slimības ietekmē cilvēki patiesi uzskata, ka viņi ir miruši vai vispār neeksistē. To izraisa traumatiski smadzeņu bojājumi. Kotarda sindroms tiek ārstēts, izmantojot antidepresantus, garastāvokli stabilizējošus medikamentus un antipsihotiskās vielas.

Lasi vēl: Šī meitenīte ir ārkārtīgi draudzīga un sociāla – bet izrādās, ka tas ir smagas slimības dēļ

7. Vendigo psihoze

Tā ir neapslāpējama un intensīva vēlme ēst cilvēka miesu pat tad, ja pieejami citi pārtikas produkti. Šī psihoze izveidojās un gāja bojā algonkinu ciltīs, kas bija vieni no Ziemeļamerikas pamatiedzīvotājiem. Daudzi tomēr ir skeptiski noskaņoti pret to, vai šī slimība patiesi eksistē.

8. Hiperseksuālitāte

Tā var izklausīties pēc pavisam nekaitīgas slimības, kura paaugstina libido, tomēr tas ir kompulsīvo traucējumu paveids, kas liek nekontrolēti vēlēties seksu. Gluži tāpat kā jebkura cita atkarība, arī šī spēj pārņemt cilvēka prātu un likt aizmirst par visu pārējo.

9. Nekontrolējami orgasmi

Šis arī kādam varētu likties visnotaļ patīkami, bet iedomājies situāciju, kurā nespēj pārtraukt kulminēt, lai arī kādā situācijā tu atrastos. Uzbudinājums var ilgt vairākas dienas vai pat nedēļas, turklāt orgasms tikai uz īsu mirkli sniedz atbrīvojumu.

10. PerijaRomberga sindroms

Tas izraisa vienas sejas puses noslīdēšanu zemādas audu deģenerācijas rezultātā. Slimība nav novēršama, bet plastiskās operācijas var palīdzēt atjaunot seju līdz normālam izskatam.

11. Argīrija

Cilvēki, kuri strādā rūpnīcās, kurās tiek apstrādāts sudrabs tiek pakļauti riskam ilgstoši ieelpot tā putekļus, tas var novest pie argīrijas. Saslimšanas rezultātā cilvēka āda kļūst zilgani violeta. Tas nav dzīvībai bīstams process, bet zilā nokrāsa nepazūd arī pēc tam, kad tiek pārtraukta sudraba daļiņu ietekme.

12. Streindžlava jeb svešās rokas sindroms

Tikpat dīvains kā tā nosaukums, tas izraisa cilvēka roku patvaļīgu kustēšanos. Cilvēki, kuri sirgst ar šo sindromu, nespēj kontrolēt roku kustības, nopietnākos gadījumos nākas pacientu pieslēgt pie gultas. Sindroms visbiežāk parādās pēc smadzeņu operācijām, insulta, infekcijas, audzēja vai deģeneratīvām smadzeņu saslimšanām – tādām kā Alcheimera slimība. Šī kondīcija nav ārstējama.

Avots: viralnova.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment