Raža būs pilni spaiņi: izmēģiniet šo vienkāršo, bet interesanto vācu metodi gurķu stādīšanai

Dārznieku vidū pēdējā laikā īpašu popularitāti ir ieguvusi vācu metode gurķu stādīšanai. Ko tā ietver?

Ja jūs vēl neesat stādījuši gurķus atklātā augsnē, varat mēģināt to darīt, izmantojot vācu metodi, kas tiek uzskatīta par ļoti populāru starp dārzkopjiem Eiropā.

Vispirms mēģiniet atrast vietu savā zemes gabalā, kur stādīsiet gurķus. Jums būs nepieciešams kvadrāts 2 x 2 metri. Tajā tiek izrakta bedre dziļumā, kas ir aptuveni 1,5 no lāpstas un aptuveni 1,5 metru diametram.

Pēc tam bedrē ieber sausus zarus, nopļautu zāli, koku lapas. Viss tiek cieši sablīvēts bedrē un apliets ar ūdeni. Tālāk – pārklāj ar zemes kārtu.

Ap šo dobuma apli stāda gurķus. Vienlaikus attālumam starp gurķiem jābūt 40-50 cm. Vidēji šāda lieluma dobē iznāk aptuveni 8 stādi. Blakus katram krūmam iedzen mietiņus, uz kuriem augšanas laikā augi savijas un balstās.

Lasi vēl: Augsnes mulčēšana. Kas tā ir un kā to pareizi veikt

Pagaidiet, kamēr stādi paaugsies (apmēram trīs nedēļas), un tikai tad krūmus piesieniet. Lai to izdarītu, padziļinājuma vidū ievieto garu spieķi vai cauruli, virsū izveido stiprinājumu auklai, uz kuras izstiepj krūmus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Sākumā gurķi pacelsies uz augšu, bet pēc tam tie sāks augt pretējā virzienā. Kad kultūraugs sāks nest augļus, jūs iegūsiet kaut ko līdzīgu “gurķu kokam”.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment