Ko iesākt ar orhideju saknēm

Mēs jums pastāstīsim, kā izaudzēt jaunu ziedu no tādām atliekām kā saknes.

Orhideja ir izsmalcināts augs un tajā pašā laikā šobrīd viens no vispopulārākajiem. Ir, par ko to mīlēt: tā zied skaisti, ilgi, līdz pat sešiem mēnešiem, neprasa īpašu kopšanu.

Tomēr joprojām ir situācijas, kad no orhidejas paliek tikai kociņi: kāts un dažas saknes. Pat šādos gadījumos nesteidzieties izmest augu. Mēs jums pastāstīsim, kā no šādiem atlikumiem izaudzēt jaunu ziedu.

No saknēm var izveidot jaunu dzīvi. Lai to izdarītu, saknes jāstāda citā “augsnē”. Tai jāsastāv no keramzīta, mitrām sūnām, putām, mizas. Jaunajam podiņam jābūt caurspīdīgam, ar caurumiem apakšā un var būt pat sānos, lai tajā neaizturētos mitrums.

Podiņa apakšā jāieber nedaudz “augsnes”. Tad jāievieto saknes. Aizpildiet tās tā, lai kātiņš paliktu virspusē. Augu nedrīkst padziļināt. Ielej filtrētu ūdeni un novieto gaišā vietā. Pēc kāda laika uz tā parādīsies jauni dzinumi.

Orhideju saknes var saglabāt pat tad, ja tās ir klātas ar melniem un brūniem plankumiem. Šie plankumi liecina par sāļošanos.

Sāļi sakņu sistēmā uzkrājas, ja laista ar pārāk cietu, nefiltrētu ūdeni vai pārāk spēcīgu mēslojuma koncentrātu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Šādā gadījumā visas bojātās sakņu daļas nogriež, griezuma vietas apsedz ar kanēli, augu pārstāda jaunā substrātā un laista ar dzintarskābes šķīdumu, ko pārdod jebkurā aptiekā.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment