12 sadzīves problēmas, kuras var ātri un efektīvi atrisināt ar kokakolu

Izrādās, ka kokakolai papildus galvenajai funkcijai ir vēl viena – mājsaimnieču palīgs. Viņa spēj tikt galā ar daudzām sadzīves problēmām. Mēs iesakām šādu brīnišķīgu dzērienu izmantot vismaz mājsaimniecībā.

Līdzeklis tualetes tīrīšanai

Reti kuram patīk tīrīt tualetes, visi vēlas to izdarīt ātri un tīri. Lai to paveiktu, nepieciešama kokakolas skārdene un tualetes birste. Dzēriena sastāvā esošā skābe un soda viegli tiks galā ar netīrumiem un aplikumu.

Insekticīds

Indijā daži lauksaimnieki izmanto kokakolu dažādu kaitēkļu apkarošanai. Pirmkārt, viņi ir apmierināti ar rezultātu, un, otrkārt, šī metode ir daudz lētāka. Un lieta tāda, ka saldais dzēriens piesaista sarkanās skudras, kas iznīcina kaitēkļus.

Traipu noņēmējs

Nav nepieciešams iegādāties dārgu traipu tīrīšanas līdzekli. Pietiek mazgāšanas laikā kopā ar mazgāšanas līdzekli pievienot nedaudz kokakolu. Ortofosforskābes un ogļskābes ietekmē traipi pazudīs.

Lasi arī: Kāpēc katrs zinošs dārzkopis vēlas iestādīt sausserža krūmu, īstu dzīvības eliksīru

Kukaiņu atbaidītājs

Ja daži kukaiņi traucē mierīgi dzīvot, jūs varat tos dabūt ārā, izmantojot vairākas kokakolas skārdenes. Tās ir jāatver un jāatstāj, piemēram, uz palodzes. Saldais dzēriens piesaistīs nelūgtos viesus.

Atbrīvo no rūsas

Ja jāatbrīvojas no rūsas, priekšmets jāiegremdē traukā, kurā ielieta tikko atvērtas kokakola vai jāietin kolas šķidrumā samērcētā drānā. Ortoforskābe palīdzēs notīrīt priekšmetu.

Pretsāpju līdzeklis pret medūzas dzēlienu

Ja atvaļinājuma laikā pie jūras iedzeļ medūza, jums tikai plānā strūkliņā vismaz 30 sekundes jālej kokakola uz skartās vietas. Kola noņems sāpes. Turklāt kokakolu pludmalē ir vieglāk atrast nekā īpašas zāles.

Līdzeklis piedegušu pannu tīrīšanā

Ja pannā kaut kas piededzis, tajā jāielej nedaudz kokakola un jāatstāj malā uz pāris minūtēm. Pēc tam piedegušās trauka atliekas viegli atdalīsies no apakšas.

Cīņa ar košļeni

Gadās, ka košļājamā gumija nokļūst matos. Visbiežāk cīņa ar to beidzas ar matu nogriešanu. Bet jūs varat vienkārši uzliet nedaudz kokakolu un atstāt to matos uz dažām minūtēm. Košļeni pēc tam būs viegli izņemt. Šī metode derēs arī apģērbu gadījumā.

Mēslojums ziediem

Tādi ziedi kā acālija vai gardēnija tikai pateiksies par garšīgo augsnes paskābināšanu ar kolas palīdzību.

Asins traipi

Kokakola lieliski noņem asins traipus no drēbēm. Tieši tāpat arī no mēbelēm, paklājiem, sienām un durvīm. Universāls līdzeklis.

Atkausē aizsalušos mašīnu logus ziemā

Lai ziemā nebūtu jāmokās ar aizsalušo automašīnas logu tīrīšanu, uz tiem var vienkārši uzliet kokakolu. Pēc dažām minūtēm ledus atdalīsies.

Līdzeklis logu mazgāšanai

Kokakola ir lēts logu tīrīšanas līdzeklis, jo satur citronskābi. Kolas šķidrumā jāsamitrina lupata, ar to jānomazgā logi un beigās atkal jānotīra ar ūdeni.

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment