Pagatavošana:
Vistas filejai pievieno sāli un piparus pēc garšas, pēc vēlēšanās pārkaisa ar kaltētu raudeni. Atstāj iestāvēties uz dažām minūtēm.
Apcep vistas fileju pannā, tad aizver pannu ar vāku un vistu cep uz lēnas uguns.
Sagatavojiet grauzdiņus. Apgrieziet maizei garoziņu, sagrieziet drupatas kubiņos. Ķiplokus izspiež caur presīti. Izkārtojiet maizes kubiņus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Maizes drupatas pārkaisa ar eļļu un ķiplokiem un, maisot, kaltē apmēram 15 minūtes.
Ļauj vistas gaļai un grauzdiņiem atdzist. Sagrieziet tomātus, kā arī cieto sieru un vistas gaļu kubiņos. Smalki sasmalciniet pētersīļus.
Sajauc skābo krējumu ar sinepēm un citrona sulu. Sāli un piparus pievienojiet pēc garšas un samaisiet. Var pievienot nedaudz kaltētu ķiploku.
Vistas gaļu, tomātus, sieru, pētersīļus un grauzdiņus ievieto bļodā, pārlej ar skāba krējuma mērci un pasniedz, pirms rīvmaize sasūkusies ar mērci.
Tevi noteikti interesēs
- “Jums vairs nav tāds vecums, lai valkātu džinsus,” – paziņoja man pārdevēja Rīgas veikaliņāby Rinalds Bergmanis
- Kāpēc bruģa klāšana tieši uz smiltīm nav gudra izvēle – veca meistara padomiby Rinalds Bergmanis
- 64 gadu vecumā aizsaulē devies leģendārs aktieris, kurš bija redzams slavenās filmāsby Sandra Ločmele