Pagatavošana:
Vistas filejai pievieno sāli un piparus pēc garšas, pēc vēlēšanās pārkaisa ar kaltētu raudeni. Atstāj iestāvēties uz dažām minūtēm.
Apcep vistas fileju pannā, tad aizver pannu ar vāku un vistu cep uz lēnas uguns.
Sagatavojiet grauzdiņus. Apgrieziet maizei garoziņu, sagrieziet drupatas kubiņos. Ķiplokus izspiež caur presīti. Izkārtojiet maizes kubiņus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Maizes drupatas pārkaisa ar eļļu un ķiplokiem un, maisot, kaltē apmēram 15 minūtes.
Ļauj vistas gaļai un grauzdiņiem atdzist. Sagrieziet tomātus, kā arī cieto sieru un vistas gaļu kubiņos. Smalki sasmalciniet pētersīļus.
Sajauc skābo krējumu ar sinepēm un citrona sulu. Sāli un piparus pievienojiet pēc garšas un samaisiet. Var pievienot nedaudz kaltētu ķiploku.
Vistas gaļu, tomātus, sieru, pētersīļus un grauzdiņus ievieto bļodā, pārlej ar skāba krējuma mērci un pasniedz, pirms rīvmaize sasūkusies ar mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Kartupeļu mīklas pankūkas: ātra recepte, kad vajag pusdienas sataisīt ”pa ātro”
- Sveces glītos stikla traukos: vai iespējams saglabāt traukus un kā iztīrīt no tiem izdegušo vasku
- Tas sāksies 28. novembrī un ilgs 200 stundas pēc kārtas: sinoptiķi prognozē laikapstākļus
- Ziemas būs aptuveni mēnesi, bet vasaras — vismaz četrus: klimatologs pastāstīja, ko varam sagaidīt
- Ar kādiem dekoriem nevajag rotāt savu svētku egli: tas var sadusmot Ugunīgo zirgu un piesaukt likstas
- “Viņš jau ļoti, ļoti sen to ir pelnījis!”: izziņoti jaunumi saistībā ar Maestro Raimondu Paulu









