Pagatavošana:
Vistas filejai pievieno sāli un piparus pēc garšas, pēc vēlēšanās pārkaisa ar kaltētu raudeni. Atstāj iestāvēties uz dažām minūtēm.
Apcep vistas fileju pannā, tad aizver pannu ar vāku un vistu cep uz lēnas uguns.
Sagatavojiet grauzdiņus. Apgrieziet maizei garoziņu, sagrieziet drupatas kubiņos. Ķiplokus izspiež caur presīti. Izkārtojiet maizes kubiņus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Maizes drupatas pārkaisa ar eļļu un ķiplokiem un, maisot, kaltē apmēram 15 minūtes.
Ļauj vistas gaļai un grauzdiņiem atdzist. Sagrieziet tomātus, kā arī cieto sieru un vistas gaļu kubiņos. Smalki sasmalciniet pētersīļus.
Sajauc skābo krējumu ar sinepēm un citrona sulu. Sāli un piparus pievienojiet pēc garšas un samaisiet. Var pievienot nedaudz kaltētu ķiploku.
Vistas gaļu, tomātus, sieru, pētersīļus un grauzdiņus ievieto bļodā, pārlej ar skāba krējuma mērci un pasniedz, pirms rīvmaize sasūkusies ar mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Anomāls ciklons tepat aiz stūra: ko sinoptiķi no 20.decembra sola konkrētajiem reģioniem
- Sinoptiķu prognoze svētkiem: Ziemassvētkos gaidāms gan lietus, gan sniegs, bet drīz pēc tiem – kārtīgi ziemas mīnusi
- Valsts kultūrkapitāla fonds 10 cilvēkiem piešķīris mūža stipendiju – zināmi saņēmēji un stipendijas apmērs
- Es vairs neizmantoju eļļu, lai izceptu bekonu: kāds pieredzējis šefpavārs man atklāja vienu pavisam ikdienišķu sastāvdaļu izcilam rezultātam
- TESTS. Izvēlies gaismu un uzzini, kādas pārmaiņas tev stāv priekšā 2026. gadā
- Naudas koku decembrī es apgriežu tikai šādi, lai tas neizstīdzētu un uzziedētu ar vēl bagātīgākiem ziediem










