Pagatavošana:
Vistas filejai pievieno sāli un piparus pēc garšas, pēc vēlēšanās pārkaisa ar kaltētu raudeni. Atstāj iestāvēties uz dažām minūtēm.
Apcep vistas fileju pannā, tad aizver pannu ar vāku un vistu cep uz lēnas uguns.
Sagatavojiet grauzdiņus. Apgrieziet maizei garoziņu, sagrieziet drupatas kubiņos. Ķiplokus izspiež caur presīti. Izkārtojiet maizes kubiņus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Maizes drupatas pārkaisa ar eļļu un ķiplokiem un, maisot, kaltē apmēram 15 minūtes.
Ļauj vistas gaļai un grauzdiņiem atdzist. Sagrieziet tomātus, kā arī cieto sieru un vistas gaļu kubiņos. Smalki sasmalciniet pētersīļus.
Sajauc skābo krējumu ar sinepēm un citrona sulu. Sāli un piparus pievienojiet pēc garšas un samaisiet. Var pievienot nedaudz kaltētu ķiploku.
Vistas gaļu, tomātus, sieru, pētersīļus un grauzdiņus ievieto bļodā, pārlej ar skāba krējuma mērci un pasniedz, pirms rīvmaize sasūkusies ar mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Paši savas neveiksmes “nogrūž” uz māti: Raimonda Paula mazmeita Annemarija soctīklos “atmasko” kādu sabiedrībā pazīstamu dāmu (+ VIDEO)
- Spānis godīgi paskaidroja, kā latviešu sievietes atšķiras no spāņu sievietēm (un kāpēc viņam tagad ir grūti atgriezties mājās)
- 5 lietas, ko dara pieredzējušu kaķu audzētāji, lai kaķi mazāk mestu spalvu un mājoklis būtu tīrāks
- Viņai ir 70, bet māja vienmēr kārtībā bez biežas uzkopšanas: 5 gudri triki no kaimiņienes
- Kāpēc drošības jostai ir cilpa: par to kam tā ir nepieciešama daļa cilvēku nemaz nezina
- “Ziemas mēģinājums”: neparasti silts laiks, kam sekos aukstuma vilnis līdz nullei – kad var gaidīt sniegu









