14 produkti, kurus tu noteikti glabā nepareizi. Miltiem vajag saldētavu, bet riekstiem ledusskapi

Ja jums bieži nākas izmest pārtiku atkritumu tvertnē, nekrītiet izmisumā, jo, visticamāk, jūs to vienkārši nepareizi uzglabājāt. Tāpēc pastāstīsim, kādus pārtikas produktus jūs uzglabājat nepareizi un kā to labot!

Kā uzglabāt pārtikas produktus

1.Rieksti

Nepareizi: Bufete / Pareizi: Ledusskapis

Rieksti jāuzglabā slēgtā traukā ledusskapī, jo riekstos esošās dabiskās eļļas istabas temperatūrā kļūst rūgtas.

2.Olas

Nepareizi: Plaukts ledusskapja durvīs / Pareizi: Ledusskapja vidējais plaukts

Neapstrādātas olas jāuzglabā ledusskapja siltākajā vietā, un, glabājot tās pie durvīm, biežas temperatūras svārstības ledusskapja atvēršanas un aizvēršanas dēļ var ietekmēt olu glabāšanas laiku.

3.Kviešu milti

Nepareizi: bufete / Pareizi: saldētava

Ja milti tiks uzglabāti pie jums ilgāk par 3 mēnešiem – uzglabājiet tos saldētavā. Vienīgi tad, ja miltus ātri izlieto, vari tos glabāt bufetē vai virtuves skapītī.

4.Linsēklas

Nepareizi: Bufete / Pareizi: Ledusskapis

Linsēklas var uzglabāt līdz 3 mēnešiem necaurspīdīgā hermētiskā traukā ledusskapī.

5.Kartupeļi

Nepareizi: Ledusskapis / Pareizi: Bufete

Vislabāk kartupeļus uzglabāt sausā, tumšā skapī, vidējā temperatūrā, bet tālāk no plīts un cepeškrāsns.

6.Tomāti

Nepareizi: Ledusskapis / Pareizi: Virtuves galds

Tomāti ledusskapī zaudē visu mitrumu un garšu, tāpēc vislabāk tos uzglabāt istabas temperatūrā papīra maisiņā.

7.Sīpoli

Nepareizi: Ledusskapis / Pareizi: Bufete

Sīpoli jāuzglabā vēsā, sausā vietā ar labu gaisa cirkulāciju, bet ne ledusskapī.

8.Pētersīļi, dilles, baziliks

Nepareizi: vēss un sauss / pareizi: vēss un mitrs

Zaļumus var ietīt papīra dvieļos un ievietot ledusskapja durvīs esošā plauktā, vai arī uzglabāt ūdens traukā uz virtuves letes.

9.Gurķi

Nepareizi: Ledusskapis / Pareizi: Virtuves galds

Lai gurķi nenovīstu, turiet tos ārpus ledusskapja un prom no tomātiem un banāniem, jo ​​tie izdala etilēna gāzi, kas veicina ātru citu produktu sažūšanu.

10.Selerijas

Nepareizi: Ledusskapī plastmasas maisiņā / Pareizi: Ledusskapī folijā

Selerijas vislabāk uzglabāt iesaiņotas folijā plauktā ledusskapja durvīs.

11.Ķiploki

Nepareizi: Ledusskapis / Pareizi: Virtuves lete vai skapis (īss glabāšanas laiks) vai saldētava (ilglaicīga uzglabāšana)

Lai ķiploki nekļūtu dzelteni, uzglabājiet tos vēsā, tumšā vietā ar labu gaisa cirkulāciju.

12.Kafijas pupiņas

Nepareizi: ledusskapis / pareizi: bufete (īss glabāšanas laiks) vai saldētava (ilgtermiņa uzglabāšana)

Kafijas pupiņas vislabāk uzglabāt sausā un vēsā vietā hermētiski noslēgtos stikla vai keramikas traukos, prom no augstām temperatūrām.

13.Maize

Nepareizi: ledusskapis / pareizi: bufete (īss glabāšanas laiks) vai saldētava (ilgtermiņa uzglabāšana)

Maize ledusskapī ātri noveco. Tāpēc turiet to maizes kastē uz galda.

14.Avokado

Nepareizi: Ledusskapis / Pareizi: Bufete

Avokado nekad nenogatavosies aukstumā, tāpēc vislabāk to atstāt 4-5 dienas istabas temperatūrā.

Ievērojot šos padomus, jūs pārtrauksiet mest pārtiku atkritumu tvertnē. Tie saglabāsies daudz ilgāk un nezaudēs savu garšu un visus noderīgos vitamīnus un minerālvielas.

 

COMMENTS

Leave a Comment