Kā vienā mirklī atdzesēt arbūzu: gudras saimnieces metode

Vasara priecē ar karstām dienām, un viens no iecienītākajiem vasaras gardumiem ir arbūzs. Bet, nopērkot to veikalā un atnesot mājās, tas būs vienmērīgi sakarsis. Ja ievietosiet to ledusskapī ar domu to atdzesēt, tas prasīs divas stundas vai pat trīs. Bet ir metode, kā atdzesēt arbūzu vienā mirklī!

Atklāsim vienu neticamu veidu, kas palīdzēs diezgan ātri atdzesēt kāroto ogu. Tāpat jāatceras, ka, neskatoties uz karstumu, arbūza mīkstā daļa joprojām ir vēsāka par apkārtējās vides temperatūru. Kāpēc? Pastāstīsim!

Auksts arbūzs

Šeit, iespējams, vajadzētu pievērsties fizikai. Lai uzturētu normālu mīkstuma temperatūru, arbūzs iztvaiko mitrumu. Tāpat arī cilvēka ķermenis karstumā regulē iekšējo temperatūru svīstot. Ūdens un tā iztvaikošana ļauj izlīdzināt temperatūras starpību.

Lasi arī: 14 produkti, kurus tu noteikti glabā nepareizi. Miltiem vajag saldētavu, bet riekstiem ledusskapi

Kā dažās minūtēs atdzesēt arbūzu

Metode šķitīs absurda, taču tā darbojas. Mums vajag panākt, ka mitruma iztvaikošana paātrinās. Un atkal jāķeras pie fizikas: lai ūdens intensīvāk iztvaikotu, vajag paaugstināt temperatūru. Tas gan nenozīmē, ka arbūzs jāliek cepeškrāsnī, taču pavisam noteikti nenāk par ļaunu mizu īsu brīdi uzkarsēt.

Arbūzu aplej ar verdošu ūdeni. Bet neaizraujieties, pietiks ar dažām sekundēm, lai arbūzs sāktu izdalīt mitrumu. Tas ir smalks, bet efektīvs process. Pēc dažām minūtēm arbūzu var sagriezt un ēst.

Jūs būsiet pārsteigti, bet tas tiešām kļuva patīkami vēss! Mēs arī neticējām, kamēr neizmēģinājām.

Arbūzu var likt arī zem auksta tekoša ūdens, bet tas aizņems aptuveni 20 minūtes, lai arbūzs iekšpusē atdzistu. Iepriekš aprakstītā metodē sniedz tūlītēju rezultātu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment