3 gadus vīrietis vāca olu čaumalas no visiem saviem radiniekiem, kaimiņiem. Kaimiņi smējās, un tad viņi uzzināja noslēpumu un sāka darīt to pašu

Kāds kaimiņš 3 gadus vāca olu čaumalas, turklāt no baltām olām, ne no brūnām. Nomocījis visus tuviniekus un paziņas — atved man čaumalas. Arī sievas māsa reiz viņam pēc Lieldienām pasniedza čaumalu maisiņu — tas priecājās, it kā viņa būtu viņam iedevusi naudu. Un tikai pēc 3 gadiem viņi uzzināja, kas ir noslēpums.

Pirms 3 gadiem kāds vīrietis vāca olu čaumalas

Kāpēc cilvēkam 21. gadsimtā varētu būt vajadzīgas olu čaumalas? Radošumam – taisīt gleznas? Bet ne visi ir mākslinieki, bet daudzi pensionāri vāc čaumalas savām vasarnīcām. Par mēslojumu? Bet tagad jebkurā dārza tirgū ir tik daudz mēslošanas līdzekļu – izvēlieties katrai gaumei un par jebkuru cenu.

Kādu dienu manas sievas māsa nolēma pajautāt savam kaimiņam, kāpēc viņam ir vajadzīgas šīs čaumalas un pat veseli maisi ar tiem. Vīrietis izrādījās runīgs un teica, ka nevēlas sabojāt zemi ar ķimikālijām, bet izmanto čaulas 10 dažādos veidos un sīki paskaidroja, kas ir kas. Starp citu, vīrieša dārzu apskauda visi – visi redzēja, kādus milzīgus tomātus un avenes viņš audzē, bet viņi domāja, ka tas viss ir saistīts ar šķirni. Izrādījās, ka tas ir čaulā.

Kaimiņi uzzināja 8 čaumalu izmantošanas noslēpumus dārzā

Sākumā visi vīrieša kaimiņi smīkņāja, vērojot, kā viņš no veikala nes rokās kārtējo olu iepakojumu. Bet, kad uzzināja, ko viņš ar tiem dara, pārsteigumam nebija robežu. Izrādījās, ka viņu kaimiņš ir ļoti gudrs un nekodina sevi ar ķīmiju, audzējot ekoloģiski tīrus dārzeņus un ogas. Un viss notika 8 veidos.

1. Vecais padomju veids

Šim nolūkam jums ir nepieciešami tikai sniegbaltas olu čaumalas. Brūnie neko labu nedos. Uz gultām ar kāpostiem un citiem krustziežu dārzeņiem ir jāizklāj biezas, biezas tukšas baltas olu čaumalas. Nav nepieciešams tos sasmalcināt vai aprakt. Galvenais ir tas, ka tie atrodas tieši uz dārzeņiem un starp rindām.

Lieta ir atbaidīt kāpostu tauriņus – galvenos dārza kaitēkļus. Tauriņi, ielidojot dārzā, ieraudzīs zemē baltus čaumalas un domās, ka teritorija jau ir aizņemta. Kaitēkļi nedēs olas svešā teritorijā, tāpēc rijīgie kāpuri neizšķilsies un neapēdīs jūsu kāpostus.

Ja jūs domājat, ka tas ir joks, tad ziniet, ka padomju laikos ciemos šādi sargāja kāpostu laukus, kad vēl nebija modējošo aizsardzības līdzekļu.

2. 2 – 3 tases uz kvadrātmetru

Tieši šāds sasmalcinātu olu čaumalu daudzums patiks melonēm un arbūziem. Mēs ņemam čaumalu un iegremdējam to zemē 10 cm dziļumā rakšanai. Melones, arbūzi, ķirbji un citi cukini uz šādas zemes aug 2 reizes ātrāk nekā parastās dobēs.

Apvalks zemē izdala noderīgus mikroelementus, kas baro dārzeņu stādījumus un palīdz arbūziem un ķirbjiem izveidot spēcīgu garozu, pateicoties kalcija saturam.

3. Tomātu ziedu gala puve

Tomātiem, īpaši augstām siltumnīcu šķirnēm, bieži rodas tāds traucēklis kā ziedu galu puve. Nepieredzējušie dārznieki domā, ka tā ir sēne, un apstrādā augu ar fungicīdiem, savukārt šī fizioloģiskā traucējuma cēlonis ir pavisam cits. Tomātu galotnes novājinās un iet bojā, ja augsnē ir akūts kalcija trūkums.

Lasi vēl: “Pretī zvaigznēm”: 2024. gada aprīļa otrajā dekādē 4 zodiaka zīmes spers soli pretī saviem sapņiem

Tāpēc, stādot, katrā bedrē profilaksei jāpievieno sasmalcinātas čaumalas – 1 glāze katram krūmam. Starp citu, čaumalas var pievienot rudenī rakšanai, lai pavasarī neveiktu liekus darbus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu..

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment