3 gadus vīrietis vāca olu čaumalas no visiem saviem radiniekiem, kaimiņiem. Kaimiņi smējās, un tad viņi uzzināja noslēpumu un sāka darīt to pašu

4. Kurmji un gliemeži

Jums būs nepieciešams apvalks lielos gabalos. Tas ir biezi izkaisīts pa dobēm, īpašu uzmanību pievēršot apvidū atrastajām takām un kurmju bedrēm. Kurmjiem un gliemežiem ļoti nepatīk pārvietoties uz čaumalu gabaliem ar asām malām, tāpēc tie ātri pamet laukumu un nesabojā stādījumus.

Starp citu, ja vietnē atrodat kurmjus, izraujiet to ejas un ieberiet tur vairāk olu čaumalas, tās nesasmalcinot. Dzīvnieki nekavējoties pametīs teritoriju, meklējot ērtāku dzīvesvietu.

5. Augsnes deoksidācija

Ja jūsu vietnes augsne ir paskābināta, palīdzēs milti no olu čaumalām. Sasmalciniet čaumalas, lai tās pārvērstos pulverī – to ir ērti darīt kafijas dzirnaviņās. Tad mēs pievienojam iegūtos miltus gultām ar ātrumu 500 g uz 1 kvadrātmetru platības.

Lai skābums samazinātos, jāpaiet laikam – vismaz 1 mēnesis, tāpēc ērtāk dobes sagatavot rudenī. Izmantojiet šo metodi, ja nolemjat stādīt kāpostus, papriku vai sparģeļus – visiem šiem dārzeņiem nepatīk pārāk skāba augsne.

6. Struktūras pilnveidošana

Ne visiem ir paveicies ar sižetu. Daudzi cilvēki sūdzas par smagu māla augsni, uz kuras “nekas neaug”. Patiešām, lielākā daļa dārza kultūru dod priekšroku vieglām un irdenām augsnēm, kas bagātas ar barības vielām.

Šajā gadījumā olu čaumalas nāks palīgā. Rudenī, izrokot dobes, uz 1 kvadrātmetru augsnes pievienojiet 3 tases sasmalcinātu olu čaumalu. Svarīgi, lai čaula atrastos līdz 20 cm biezā zemes virskārtā, nevis dziļāk. Lielākajai daļai dārzeņu saknes atrodas aptuveni šajā horizontā. Apvalks padarīs augsni dobēs irdenāku un vieglāku, ūdeni un elpojošu. Tas arī noņems lieko skābumu.

7. No “melnās kājas”

Sli**ba, ko tautā sauc par “melno kāju”, ir īsts dārznieku ienaidnieks. Visbiežāk sēne uzbrūk stādiem, kuru audzēšanā dārznieki ir tik smagi strādājuši vairākus mēnešus.

Lai pasargātu stādus no melnās kājas, ap jaunajiem krūmiem vienkārši apkaisa olu čaumalu miltus. To var izdarīt mājās, līdz stādi tiek stādīti dobēs. Apvalks kavē kaitīgo sēņu augšanu, izžāvē augsni un stādi paliek pilnīgi veseli.

8.Lielas avenes

Savādi, bet avenēm patīk barot no olu čaumalām. Mūsu acu priekšā aug krūmi, un ogas kļūst lielas un saldas. Rokot augsni vai stādot jaunus krūmus, tieši bedrē pievienojiet 1 glāzi olu čaumalas miltu.

Lasi vēl: Es noņēmu vecos nosēdumus no veļas mašīnas durvīm un lūkas. Palīdzēja labi zināms līdzeklis un vienkārša loģika.

Un es pievienošu šo metodi pats: ja jūsu sēklas ilgi dīgst un dīgst. Vienkārši iekaisiet olu čaumalu pulveri augsnē, kurā ir sēklas. Augsnes augšdaļai jābūt cieši pulverveida. Pārsteidzoši, ka ar čaumalu sēklas ātrāk ražo spēcīgus asnus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment