3 iemesli, kādēļ vairāk jāskatās TV

Par spīti tam, ka lielākoties tiek “barota” informācija par to, ka TV skatīšanās tikai nogalina tavu laiku un tu tā laikā patiesībā neatpūties, ir atklātas arī labas lietas, ko sniedz TV skatīšanās.

Reizēm arī ir nepieciešami brīži, kad tu vienkārši atslīgsti mīkstajā dīvānā un baudi vieglo izklaidi, tā arī uzlabojot savu pašsajūtu.

Atgūsti motivāciju

Pēc garas dienas birojā, gribasspēks lielākoties ir sasniedzis nulles robežu neradot enerģiju un gribēšanu doties uz treniņu vai vakara skrējienu. Tas ir tas laiks, kad skriešanas apavi gaitenī šķiet bezjēdzīgs pirkums. Tomēr, 2012. gada pētījums atklāja, ka sev iemīļotu seriālu vai pārraižu skatīšanās spēj cilvēkiem atgriezt gribasspēku un motivāciju. Tie neprasa smadzeņu piepūli, ļaujot tām atslābt un atjaunot enerģijas rezerves.

Cīnies ar slimībām

Smiešanās un ķiķināšana palīdz uzlabot omu, samazināt stresa līmeni, uzlabo asinsriti un palīdz cīnīties ar slimībām. B un T limfocīti, kuri cīnās ar infekcijām un uzbrūk vīrusiem, aktivizējas un savairojas arī smieklu laikā. Tāpēc, kad jūties slikti, paskaties kādu labu komēdiju!

Aizbiedē taukus

Sēdēšana dīvānā nekad nebūs slaidinoša un līdz galam veselīga, bet, ja tu pavadi vakaru, skatoties šausmu filmas vai filmas, kurās ir spriedze, tas tevi attur no našķēšanās un arī dedzina, pa dienu uzkrātās, kalorijas. Pētījumā 10 cilvēkiem tika rādītas šausmu filmas un tā laikā tika noskaidrots, ka vidējais kaloriju patēriņš bija 130kcl, kas ir līdzvērtīgs daudzums, kādu sadedzina pusstundas garā pastaigā.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment