3 iemesli kāpēc aizvien vairāk cilvēki izvēlas čurāt dušā

1.Ietaupi centus

Divi studenti no kādas Lielbritānijas Universitātes aizsāka mudināt cilvēkus čurāt dušā, kamēr viņi mazgājas. Kāpēc? Jo gluži vienkārši tu ietaupi pāris centus, jo dušā ūdeni tu patērē tāpat, un darot šīs abas lietas, tu ietaupi ūdeni un papīru, kuru būtu iztērējis, nokārtojoties tualetē.

Feet in Showerd922

Vienam cilvēkam mājās ietaupījums, protams, nebūs liels, taču studenti veica aprēķinus, kuri parādīja, ka, ja visi kopmītnēs dzīvojošie studenti, esot dušā, ne tikai mazgātos, bet arī čurātu, tad universitāte gadā ietaupītu apmēram 23’090 eiro.

 

2.Izdevīgāk un dabai draudzīgāk

Katru reizi nolaižot ūdeni, tualetes podā no tā iztek aptuveni 12 litri ūdens, atkarīgs no poda tipa un ūdens krātuves tilpuma. Ūdens ārā iztek strauji, bet sapildās lēni, turklāt laika gaitā tas var radīt problēmas. Mums vienkārši var aptrūkties ūdens, jo mēs to izlietojam daudz ātrāk, nekā tas uzkrājas.

Toilet-with-seat-up

Atkal, vienam cilvēkam tas nenozīmē neko daudz, bet puiši atkal veikuši aprēķinu. Ja Lielbritānijā ikviens izvēlētos čurāt dušā, tad gada laikā tiktu ietaupīti apmēram 720 miljoni litri ūdens.

 

3.Tas varētu būt higiēniskāk

Jau ilgu laiku tiek debetēts par to, vai tualetes papīrs tiešām ir vis efektīvākais un  higiēniskākais veids.

North-Tyneside-is-the-diarrhoea-capital-of-England

Mīli viņu vai ienīsti, bet Will.i.am kādam Ņujorkas žurnālam teica:

Paņemiet šokolādi, izsmērējiet to pa koka grīdu, un tad mēģiniet to visu savākt ar pāris sausiem roku dvieļiem vai tualetes papīru. Pilnībā visu jūs nespēsiet savākt!

Tas liek aizdomāties par tualetes papīra efektivitāti.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ieskaties šeit un izmaini savu dzīvi uz visiem laikiem: https://goo.gl/MQAn8g</cite>

    Vari ticēt horoskopiem, vari ticēt kam citam. Bet – lai kaut kādu rezultātu sasniegtu, kaut kas jādara. Ja neko citu – vismaz nopērc sev loterijas biļeti.
    Pirmā iemaksa par labu auto, dzīvokļa kredītmaksājums, dāvanas tuviniekiem, ballīte ar draugiem, atvaļinājums ar ģimeni siltzemju kūrortā, varbūt studiju maksa Universitātē vai iemīļotā sporta nodarbības lielajam bērnam – tas viss ir tepat blakus. Kas teica, ka nevar sasniegt zvaigznes? Vai mēģināsi pasniegties pretī savas Veiksmes pastieptajai rokai?
    Uzdrošinies, sper soli un piepildi savus sapņus!

Leave a Comment