3 lietas, kuras NEDARĪT, ja lidmašīnā ir avārijas situācija

Pagājušajā mēnesī Air Canada lidmašīna piedzīvoja avārijas situāciju, kad, lidmašīnai sākot nosēžoties, tā aizķēra antenu, kura norāva nost lidmašīnas riepu. Veiksmīgā kārtā, neviens no 138 cilvēkiem nebija cietis un viņi pameta lidmašīnu, kad lidmašīna bija nolaidusies uz skrejceļa.

Atzīsimies, lielākā daļa pasažieru ignorē stjuartu dotās drošības instrukcijas, pirms lidmašīnas pacelšanās. Varbūt daudzi no jums atrastu, kur atrodas glābšanas vestes, bet vai jūs tās spētu pareizi pielietot, tas jau ir cits jautājums.

Šeit ir trīs lietas, kuras nevajadzētu darīt avārijas situācijas gadījumā:

  • Neatver lidmašīnas durvis, ja tādu instrukciju tu neesi saņēmis no lidmašīnas apkalpes. To drīkst darīt tikai pēc speciālas instruktāžas, saņemtas no apkalpes un tajos gadījumos, ja paši apkalpes locekļi nav spējīgi rīkoties.
  • Nekad netērē savu laiku, lai paņemtu līdzi savu rokas bagāžu, pasi, telefonu vai jebko citu. Tu kavē ārējos pasažierus. Katra sekunde ir būtiska lidmašīnas avārijas situācijās. Dzīvība taču ir dārgāka par tavu telefonu?
  • Ja lidmašīna ir piezemējusies ūdeni, tad nekad nepiepūt savu glābšanas vesti pirms neesi izkļuvis no lidmašīnas. Piepildot vesti ar gaisu, esot lidmašīnā, tu tur arī paliksi, jo tas būs neiespējami izkļūt no grimstošās lidmašīnas.

Avots: today.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Guna</cite>

    Vai tad es jau udeni budama vairs spešu piepust to vesti?Absurds.Ari durvis ir tik stingras ,ka gribedms neatversi bez stjuarta.Panika bus tik un tā,ja ne es tad kāds cits.

Leave a Comment