- Brokoļi
Mikroviļņu krāsns un brokoļi jau pazīst viens otru, jo šis augs ir viens no ātrāk uzsildāmajiem produktiem. Brokoļi vislabāk ir patērējami svaigā veidā, bet draudzīgākais gatavošanas veids ir tvaicēšana, kuras laikā pazūd 11% no uzturvērtības un antioksidantiem. Sildot to mikroviļņos, brokoļi zaudē vēl lielāku daļu no antioksidantiem, kas sastāda aptuveni 97%.
- Saldēti augļi
Slinkums gaidīt, kad šie gardumi atkusīs? Iemetot tos mikroviļņu krāsnī, tu tos vari baudīt jau pēc mazliet vairāk kā minūtes. Tomēr, Krievijas zinātnieki atklāja, ka atkausējot šos augļus mikroviļņos glikoze pārvēršas par kancerogēnām vielām, kuras kaitē cilvēka veselībai. Labāk atstāj gardos auglīšus uz palodzes un ļauj tiem atkust dabīgā ceļā.
- Atkausēt gaļu
Mikroviļņu krāsnīm ir iebūvēta pat šāda programma, bet krāsnis atšķiras ar to, ka ir rotējošās un tādas, kurās vairāk tiek apsildīta tikai viena puse. Tas ir neparedzams process, jo gaļa no maliņām jau var sākt cepties, bet iekšiene var būt vēl pilnīgi sasalusi. Kad gaļa ir sasniegusi 40 grādu temperatūru uz tās sāk parādīties baktērijas, ja tā nekavējoties netiek pagatavota, tad tu esi radījis ar baktērijām apsēstu gaļas gabalu.
Avots: lifehack.org
Tevi noteikti interesēs
- Eksperti ceļ trauksmi – mežos sācis ziedēt augs, kas parasti uzzied tikai pavasarī: tas ir viens no indīgākajiem augiem Latvijāby Laura Blūma
- Nekādas ķīmijas – pieredzējuši dārznieki pastāstīja, kā uz visiem laikiem tikt vaļā no skudrām un laputīm dārzāby Anete Vītola
- Jūrmalā svinējām mazdēla dzimšanas dienu, līdz neaicināti ieradās kaimiņi — un tad viss sākās…by Rinalds Bergmanis
“Krievijas zinātnieki” – ar to arī viss ir pateikts. Varbūt vēl uz ISIS un Ziemeļkorejas zinātniekiem vajag atsaukties?