- Brokoļi
Mikroviļņu krāsns un brokoļi jau pazīst viens otru, jo šis augs ir viens no ātrāk uzsildāmajiem produktiem. Brokoļi vislabāk ir patērējami svaigā veidā, bet draudzīgākais gatavošanas veids ir tvaicēšana, kuras laikā pazūd 11% no uzturvērtības un antioksidantiem. Sildot to mikroviļņos, brokoļi zaudē vēl lielāku daļu no antioksidantiem, kas sastāda aptuveni 97%.
- Saldēti augļi
Slinkums gaidīt, kad šie gardumi atkusīs? Iemetot tos mikroviļņu krāsnī, tu tos vari baudīt jau pēc mazliet vairāk kā minūtes. Tomēr, Krievijas zinātnieki atklāja, ka atkausējot šos augļus mikroviļņos glikoze pārvēršas par kancerogēnām vielām, kuras kaitē cilvēka veselībai. Labāk atstāj gardos auglīšus uz palodzes un ļauj tiem atkust dabīgā ceļā.
- Atkausēt gaļu
Mikroviļņu krāsnīm ir iebūvēta pat šāda programma, bet krāsnis atšķiras ar to, ka ir rotējošās un tādas, kurās vairāk tiek apsildīta tikai viena puse. Tas ir neparedzams process, jo gaļa no maliņām jau var sākt cepties, bet iekšiene var būt vēl pilnīgi sasalusi. Kad gaļa ir sasniegusi 40 grādu temperatūru uz tās sāk parādīties baktērijas, ja tā nekavējoties netiek pagatavota, tad tu esi radījis ar baktērijām apsēstu gaļas gabalu.
Avots: lifehack.org
Tevi noteikti interesēs
- “Neko tik aizkustinošu sen nebiju redzējis…”: Maestro Raimonds Pauls 89 gadu vecumā nācis klajā ar jaunumiem (+ VIDEO)
- Kādas virsdrēbes izvēlēties ziemai: 4 galvenās modes tendences sievietēm pēc 50
- Vizuālais tests: tas, ko redzat pirmo, atklāj jūsu dziļāko personības spēku
- Kāpēc mana vecmāmiņa no Valmieras vienmēr glabāja lauru lapu makā: es tagad daru tāpat
- Stiprs sals vai atgriezies rudens: meteorologs Toms Bricis paziņo, kādi laika apstākļi Latvijā būs līdz 10. decembrim
- Lasis kļūs vēl sulīgāks, ja pirms gatavošanas pievienosi 1 vienkāršu sastāvdaļu, kas tam piešķir dziļāku garšu






