3 lietas, kuras NEKAD nevajadzētu likt mikroviļņu krāsnī

  1. Brokoļi

 Mikroviļņu krāsns un brokoļi jau pazīst viens otru, jo šis augs ir viens no ātrāk uzsildāmajiem produktiem. Brokoļi vislabāk ir patērējami svaigā veidā, bet draudzīgākais gatavošanas veids ir tvaicēšana, kuras laikā pazūd 11% no uzturvērtības un antioksidantiem. Sildot to mikroviļņos, brokoļi zaudē vēl lielāku daļu no antioksidantiem, kas sastāda aptuveni 97%.

  1. Saldēti augļi

Slinkums gaidīt, kad šie gardumi atkusīs? Iemetot tos mikroviļņu krāsnī, tu tos vari baudīt jau pēc mazliet vairāk kā minūtes. Tomēr, Krievijas zinātnieki atklāja, ka atkausējot šos augļus mikroviļņos glikoze pārvēršas par kancerogēnām vielām, kuras kaitē cilvēka veselībai. Labāk atstāj gardos auglīšus uz palodzes un ļauj tiem atkust dabīgā ceļā.

  1. Atkausēt gaļu

Mikroviļņu krāsnīm ir iebūvēta pat šāda programma, bet krāsnis atšķiras ar to, ka ir rotējošās un tādas, kurās vairāk tiek apsildīta tikai viena puse. Tas ir neparedzams process, jo gaļa no maliņām jau var sākt cepties, bet iekšiene var būt vēl pilnīgi sasalusi. Kad gaļa ir sasniegusi 40 grādu temperatūru uz tās sāk parādīties baktērijas, ja tā nekavējoties netiek pagatavota, tad tu esi radījis ar baktērijām apsēstu gaļas gabalu.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">i.</cite>

    “Krievijas zinātnieki” – ar to arī viss ir pateikts. Varbūt vēl uz ISIS un Ziemeļkorejas zinātniekiem vajag atsaukties?

Leave a Comment