Ikviens no mums neatteiktos no algas pielikuma vai paaugstināšanas amatā, kā pateicību un apliecinājumu, ka mēs esam labi darbinieki un mūsu darbs tiek novērtēts. Tomēr, lielākoties realitātē tā nenotiek un mums ir jādzīvo ar vienu un to pašu algas ciparu un vienā un tajā pašā amatā vairākus gadu.
Runājot par algas pielikumu, ne vienmēr runa ir par pašu naudas daudzuma palielināšanu, jo darbiniekam algas pielikums parāda to, ka kompānijai un darba devējam rūp savu padoto labklājība un, ka darbinieki tiek novērtēti.
Kādas atrunas izmanto darba devēji, lai nepaaugstinātu tavu algu:
- Tas nav iekļauts kompānijas budžetā
Kompānija pieļaus tikai tādus bonusus, kuri ir paredzēti konkrētam skaitam darbinieku un, kuri ir paredzēti uz Ziemassvētkiem. Lielākoties kompānijai ir nauda, bet darba devējs to nevēlas tērēt, lai tev piešķirtu naudas bonusu.
- Tu neesi šajā kompānijā pietiekami ilgi
Dzirdot to, ka tu neesi pietiekami ilgi strādājis kompānijā, bet esi visu šo laiku centies darīt savu darbu pēc iespējas labāk, tu saproti, ka tavs darbs netiek vērtēts pēc tā kvalitātes, bet gan pēc tavas būšanas kompānijā. Tas nav visai motivējoši. Darba devējs vēlas panākt to, ka tu strādā nenoteiktu laiku, jo nav pateicis konkrētu laika periodu, kāds tev ir jānostrādā, lai saņemtu paaugstinājumu.
- To Tu saņemsi nākamajā gadā
Šie ir bīstami meli, jo tu patiesi to vari atcerēties līdz nākamajam gadam. Tavs darba devējs tev saka, ka “atslābsti- viss būs!” Tas ļauj darbiniekam sajusties ne visai īpašam un liek šaubīties par kompānijā pavadīto laiku.
Avots: linkedin.com
Tevi noteikti interesēs
- Aizmirsta recepte: šie rīsi garšo labāk nekā gaļa, ja tos gatavo ar pareizo tehniku
- Gudrs japāņu triks, kā “saldināt” skābus mandarīnus: vienkārši iemērciet tos ūdenī
- Ko nevajadzētu darīt 2. decembrī, pretējā gadījumā veiksme atkāpsies: tautas zīmes un tradīcijas ”Sveču dienā”
- Milzīgs suns pieklīda pie manas mājas Talsos – 5 dienas neēda un nedzēra, tikai skatījās mežā un tad es sapratu ko viņš vēro
- Es padaru auzu putru daudz krēmīgāku un garšām bagātīgāku, tai pievienojot vienu vienkāršu sastāvdaļu — ne ūdeni
- Tas sāksies 5. decembrī un ilgs 20 dienas: laikapstākļu prognoze






