3 meli, kurus saka darba devējs, lai Tev nedotu paaugstinājumu

Ikviens no mums neatteiktos no algas pielikuma vai paaugstināšanas amatā, kā pateicību un apliecinājumu, ka mēs esam labi darbinieki un mūsu darbs tiek novērtēts. Tomēr, lielākoties realitātē tā nenotiek un mums ir jādzīvo ar vienu un to pašu algas ciparu un vienā un tajā pašā amatā vairākus gadu.

Runājot par algas pielikumu, ne vienmēr runa ir par pašu naudas daudzuma palielināšanu, jo darbiniekam algas pielikums parāda to, ka kompānijai un darba devējam rūp savu padoto labklājība un, ka darbinieki tiek novērtēti.

Kādas atrunas izmanto darba devēji, lai nepaaugstinātu tavu algu:

  • Tas nav iekļauts kompānijas budžetā

Kompānija pieļaus tikai tādus bonusus, kuri ir paredzēti konkrētam skaitam darbinieku un, kuri ir paredzēti uz Ziemassvētkiem. Lielākoties kompānijai ir nauda, bet darba devējs to nevēlas tērēt, lai tev piešķirtu naudas bonusu.

  • Tu neesi šajā kompānijā pietiekami ilgi

Dzirdot to, ka tu neesi pietiekami ilgi strādājis kompānijā, bet esi visu šo laiku centies darīt savu darbu pēc iespējas labāk, tu saproti, ka tavs darbs netiek vērtēts pēc tā kvalitātes, bet gan pēc tavas būšanas kompānijā. Tas nav visai motivējoši. Darba devējs vēlas panākt to, ka tu strādā nenoteiktu laiku, jo nav pateicis konkrētu laika periodu, kāds tev ir jānostrādā, lai saņemtu paaugstinājumu.

  • To Tu saņemsi nākamajā gadā

Šie ir bīstami meli, jo tu patiesi to vari atcerēties līdz nākamajam gadam. Tavs darba devējs tev saka, ka “atslābsti- viss būs!” Tas ļauj darbiniekam sajusties ne visai īpašam un liek šaubīties par kompānijā pavadīto laiku.

 

Avots: linkedin.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment