3 veidu vistas salāti, kas piemēroti jebkuriem svētkiem

3. Cēzara salāti

Sastāvdaļu saraksts

— Vistas fileja (400 g);

— ķiršu tomāti (200 g);

— Parmezāna siers vai jebkurš cietais siers (100 g);

— salātu lapas (1 ķekars);

— Balts kukulītis grauzdiņiem (1 gab.);

— olīveļļa (pēc vajadzības);

– ķiploki (2 daiviņas);

– Sāls (pēc garšas).

Mērcei jāņem:

— vistas ola (2 gab.);

– sinepes (1 ēdamkarote);

– olīveļļa (40 ml);

– ķiploki (2 daiviņas);

— Parmezāna siers vai jebkurš cietais siers (60 g);

– citronu sula (2 ēdamkarotes);

– Sāls (pēc garšas).

Kā pagatavot klasisko Cēzaru ar vistu

Mēs iepriekš sagatavojam ķiploku mērci topošo salātu mērcei. Lai to izdarītu, vāriet olas 1 minūti, uzmanīgi noņemiet čaumalas un sakuliet ar blenderī līdz gludai. Pievieno citrona sulu un izspiestu ķiploku. Sieru sasmalcina uz smalkas rīves, pievieno olām, pievieno olīveļļu, sinepes un sāli pēc garšas. Vēlreiz kārtīgi sakuļ ar blenderi un atstāj ledusskapī.

Grauzdiņu gatavošana. Sagrieziet maizi mazos vienāda izmēra kubiņos. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150-170 grādiem. Pārklājiet cepešpannu ar eļļu, vienā kārtā izklājiet  sagriezto maizi, vienmērīgi apkaisa ar sasmalcinātu ķiploku un ielejiet olīveļļu. Ievietojiet cepešpannu  cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm, līdz tā kļūst brūna. Noteikti pārliecinieties, ka grauzdiņi nepiedeg. Ja nepieciešams, samaziniet temperatūru.

Vistas fileju nomazgājam, nosusinām un sagriežam 1 cm biezās šķēlēs. Cep no abām pusēm līdz pilnībā gatava karstā olīveļļā.

Gatavos gabaliņus apkaisa ar sāli, pipariem un pēc vēlēšanās apkaisa ar itāļu garšvielām. Vistas gaļu sagriež plānās strēmelēs. Salātu lapas nomazgājam, nosusinām uz dvielīša un ar rokām saplēšam vidēja izmēra gabaliņos. Nomazgājam tomātus un sagriežam divās daļās. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.

Lasi vēl: “Viņi kļūs par laimīgās biļetes īpašniekiem”: 3 zodiaka zīmēm ļoti veiksies 2023. gada decembra otrajā pusē

Veidojam salātus. Plakanā trauka apakšā liek salātu lapas, virsū liek vistas fileju, uzber grauzdiņus un tomātus. Sagatavoto mērci pārlej salātiem un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Leave a Comment