31 cilvēks šajā ciematā pēkšņi nomira. Tagad policija zina kaulus stindzinošo iemeslu, kāpēc

Arī citiem cilvēkiem, kuri bija iepirkušies tajā pašā saldumu veikalā, parādījās līdzīgi simptomi, un viņi tika nogādāti slimnīcā. Nedēļas beigās jau 19 cilvēki, kuri ēda šos saldumus, bija miruši.

Tika uzsākta izmeklēšana, un vietējā apgabala policijas virsnieks Ramizs Bukhari ierosināja, ka kāds veikala darbinieks varētu būt “netīšām” piemaisījis pesticīdus laddus saldumiem. Netālu no šī saldumu veikala atrodas pesticīdu veikals, kuru tajā brīdī remontēja, un tā īpašnieks bija atstājis pesticīdus pie ceptuves, lai tie būtu drošībā.

Pendžābas provinces valdības pārstāvis viesojās ciematā, lai nomierinātu vietējos iedzīvotājus, solot rūpīgu izmeklēšanu, turklāt vietējo medicīnas iestāžu pārstāvji slēdza saldumu veikalu un nosūtīja paraugus uz laboratoriju Pendžābas provinces galvaspilsētā Lahorā.

Vēlāk amatpersonas noskaidroja masveida saindēšanās cēloni. Izrādās, saldumu veikala īpašnieka jaunākais brālis bija pievienojis saldumiem pesticīdus, jo esot gribējis pārmācīt brāli. Viņš pats to pastāstīja policijai.

18 gadus vecais Khalids Mahmuds pastāstīja Pakistānas medijiem, ka brālis viņu esot “spīdzinājis” un “apvainojis par katru sīkumu”. Viņš atzinās, ka pārklāja saldumus ar indīgo hlorfenapilu, un pēc tam policija atrada arī šīs vielas pudelīti, ko puisis bija paslēpis tuvējā saulespuķu laukā.

Avots: washingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment