4 apbrīnojamas pasaules vietas, kurās valda dzīvnieki!

Ja tev līdz šim likās, ka cilvēki valda pār katru zemes pleķīti uz šīs planētas, tad tu rūgti maldies! Uz mūsu zemes ir vietas, kur valda dzīvnieki. Turklāt, dažās no tām ir jāpadomā divreiz pirms tur spert savu kāju!

Esam apkopojuši sarakstu ar 4 pasaules vietām, kurās valda dzīvnieki:

1.Aoshima – Japānai piederošā kaķu sala

Uz nelielās salas dzīvo ap 120 savvaļas kaķu un neviena cilvēka. Kaķi tur sākumā tika ievesti, lai risinātu peļu un žurku problēmu uz salas – savu uzdevumu izpildījuši, viņi tur palika valdīt. Šie kaķi nav agresīvi, viņi labprāt ēd tūristu sarūpētos našķus.

2.Bangkokas pamestais lielveikals – zivju valstība

1999.gadā, kad lietusūdens appludināja ugunsgrēkā cietušu lielveikalu, tur iemitinājās dažādi lidojoši kukaiņi. Lai atrisinātu kukaiņu jautājumu, tur tika ielaistas zivis – sami un koi zivis. Zivis tur sāka necerēti ātri vairoties un pārņēma visu applūdušo lielveikala laukumu. Šī vieta atšķirībā no kaķu salas ir noslēgta – tur drošības apsvērumu dēļ netiek ielaisti tūristi un interesenti.

3.Wagga Wagga pilsēta – “vilku zirnekļu” (wolf spider) zīdā aizplīvurotā pilsēta Austrālijā

2012.gadā pilsēta cieta no iespaidīgiem plūdiem. Tā kā pilsētā šie zirnekļi ir plaši izplatīti tie šķietami cieta visvairāk. Šie zirnekļi pārvietojas izmantojot savu zīdu – viņi to “izšauj” no viena zāles stiebriņa uz otru un šūpojas, lai tiktu uz priekšu. Milzīgā tuvojošā ūdens daudzuma radītā izbīļa dēļ, tie apjukumā “šāva” savu zīdu krustu šķērsu līdz ūdenim atkāpjoties, pilsēta bija pārvērtusies. To cik zirnekļu gāja bojā grūti spriest, taču ir zināms, ka tie tur dzīvo vēl joprojām, taču cilvēki gan nē. Šie zirnekļi pēc būtības nav agresīvi, taču nav informācijas par to cik viņi viesmīlīgi vai tieši pretēji uzņem ciemiņus savā pilsētā.

4.Queimada Grande – Brazīlijai piederošais čūsku midzenis

Uz šīs salas dzīvo ap 2000 indīgo dzelteno odžu (golden lancehead vipers). Šī ir “aizliegtā sala” odžu bīstamības dēļ – turpat 2m garās salas valdnieces nemīl ciemiņus. Viņas tur pamatā pārtiek no putniem, kas nolaižas uz salas. Pēdējie salas iedzīvotāji (bākas īpašnieki) bezvēsts pazuda 1920.gadā – tiek uzskatīts, ka viņus apēda čūskas.

Lasi vēl: Šis vīrs mīt viens uz pamestas salas jau 20 gadus: lūk, kāda ir viņa dzīve (+FOTO, VIDEO)

Avots: oddee.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment