4 izcili banānu miziņu mēslojuma veidi istabas augiem. Augi priecēs ar skaistu ziedēšanu

Kaltēta banānu miza

Mizu ir iespējams izžāvēt. Lai to izdarītu, pārklājiet cepamo paplāti ar foliju, svaigu miziņu atkal sagrieziet šķēlītēs un nolieciet uz folijas. Šādā kārtībā mizas iekšējai pusei jābūt vērstai uz augšu.

Tālāk šīs šķēles vienkārši žāvē cepeškrāsnī zemā temperatūrā. Kad mizas izžūst, pagaidiet, līdz tās atdziest, un sasmalciniet tās pulverī.

Šis pulveris pēc tam palīdzēs viegli izmērīt vajadzīgo daudzumu barošanai. Parasti tas ir tikai viena ēdamkarote uz podiņu. Šādu pulveri var uzglabāt diezgan ilgu laiku, ja to ielejiet hermētiskā burkā vai citā traukā.

Vēl vieglāk mizas var izžāvēt uz radiatora. Arī šajā gadījumā tās izžūs ātrāk, ja sagriezīsiet gabaliņos. Sausā veidā šādas mizas var novārīt un iegūt no mizām sava veida uzlējumu. Kad tas atdziest, ar to var laistīt jebkuras istabas puķes.

Šādu miziņu uzglabāšanai vislabāk piemēroti ir papīra maisiņi. Arī šādas sausas banāna mizas šķēles var ierakt augsnē podā, tuvu apakšai.

Barojoša kokteiļa pagatavošana

Viss, kas nepieciešams šim kokteilim, ir viena banāna mizas. Ar blendera palīdzību to saputo kopā ar glāzi ūdens, un ar šo kokteili var labi pabarot jebkuru istabas augu.

Vislabāk to izmantot barošanai tikai reizi mēnesī, lai augam nerastos pārmērīgi straujš augšanas temps. Tas ir labs variants, lai sagatavotu augsnes maisījumu, kad gatavojaties pārstādīt augu.

Viena litra podam ir nepieciešamas tikai divas karotes šī banānu kokteiļa. Ja jums ir lielāks podiņš, būs nepieciešams vairāk mēslojuma.

Sagatavojiet komplekso mēslojumu

3 banānu mizas ievieto 3 litru tilpuma burkā.

Turpat jāieber arī sauja sīpolu un ķiploku miziņu un apmēram tikpat daudz sausu nātru. Šo maisījumu aplej ar vēsu ūdeni un novieto burku saulē. Pēc 4 dienām saturs būs jānokāš, turklāt tas jāatšķaida arī ar ūdeni. Attiecības ir vienkāršas – 1:1.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ar šādu novārījumu var apliet istabas augus reizi mēnesī.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment