4 kvalitatīvas veļas mazgāšanas noslēpumi, par kuriem, iespējams, nezinājāt

Katru nedēļu, ja ne biežāk, mums visiem nākas saskarties ar tādu sadzīves nepieciešamību kā veļas un drēbju mazgāšana. Tomēr pat visforšākās veļas mašīnas negarantē, ka lietas būs pilnīgi tīras un bez traipiem.

Kā to izdarīt? Daži noderīgi padomi padarīs jūsu veļu un garderobes priekšmetus daudz tīrākus.

Jo mazāk, jo tīrāks

Daudzi no mums piepilda veļas mašīnas cilindru līdz malām, bet vai tas ir pareizi? Izrādās, ka nav. Mazgājot veļu un drēbes nelielās partijās, jūs redzēsiet, ka pēc procesa pabeigšanas tās būs daudz tīrākas. To iesaka arī veļas mašīnu ražotāji, kas uzskata, ka pilnībā piepildīts cilindrs palielina mašīnas bojājumu risku.

Turklāt mazgāšanas procesa laikā mazgājamās veļas gabali nevar brīvi rotēt, un tas nozīmē, ka tie tiek sliktāk notīrīti. Un, kad slikti izmazgātas veļas kalns nonāk žāvētājā, tā iznāk mitra un saburzīta. Tāpēc, veltot vairāk laika mazgāšanas procesam, jūs iegūsiet tīrāku un mazāk saburzītu apģērbu un veļu bez krokām.

Lasi vēl: Iespējams, visefektīvākā kurmju apkarošanas metode; izšķīst no alām kā korķi

Sāls un soda noderēs

Pastāv iemesls, kādēļ veļas mazgāšanas laikā ir jālieto galda sāls un karbonāta soda. Sāls noderēs, kad no drēbēm tiks noņemti traipi. Bieza ūdens un galda sāls pasta palīdzēs jums atbrīvoties no veciem traipiem. Uzklājiet to uz traipa, labi ieberzējiet un obligāti izmazgājiet, citādi uz apģērba var palikt balti traipi. Svaigu traipu no sarkanvīna centieties apstrādāt ar sāli pēc iespējas ātrāk, lai tai būtu laiks uzsūkt šķidrumu. Pēc tam skartā lieta var doties uz veļas mazgājamo mašīnu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Soda arī ievērojami uzlabos mazgāšanas kvalitāti. Pirms mazgāšanas cilindrā ieberiet 3-4 ēdamkarotes, un tā būs lielisks palīglīdzeklis mazgāšanas līdzeklim un balinātājam. Un, piemēram, frotē dvieļi atgūs savu pūkainību. Taču atcerieties, ka mazgājot vilnas un zīda lietas, sodu nevajadzētu lietot – tā var tās sabojāt.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment