Beidzot kļuvis zināms, kāpēc kaķi baidās no gurķiem: kā tas ir redzams populārajos soctīklu video

Foto – Pexels

Ja jums ir kaķis, jūs droši vien zināt, kas notiek, kad parādāt tam gurķi. Arī internetā klejo daudz un dažādi amizanti video, kur kaķi ļoti amizanti reaģē, kad pēkšņi tiem blakus tiek nolikts gurķis – lec, skrien un sabīstas. Taču, vai tas ir tik nekaitīgi kā varētu sākumā likties un kāpēc kaķi baidās no gurķa? Atbild speciālisti.

Kaķi ir vieni no populārākajiem mājdzīvniekiem pasaulē, ir arī daudzas kaķu šķirnes, kā arī – protams, bezšķirnes kaķi. Kaķu izcelsme ir saistīta ar mežonīgajiem savvaļas kaķiem, kurus sākumā cilvēki pieradināja, lai ierobežotu savās saimniecībās grauzējus. Līdz, galu gala, kaķi kļuva par mājas mīluļiem.

Kaķi, atšķirībā no suņiem, nav bara dzīvnieki. Katrs kaķis ir unikāls ar savu raksturu un tiem ir diezgan neatkarīga personība. Tomēr ir kaķi, kuriem ļoti patīk saņemt uzmanību no cilvēka.

Kaķi ir nakts dzīvnieki, un tāpēc nakts laikā tie ir ļoti aktīvi, bet dienas laikā viņi guļ. Šie mājdzīvnieki vispār daudzas stundas diennaktī pavada guļot, un tā tas ir – tas ir kaķa dabā.

Foto – Pexels

Interesanti, ka kaķi izmanto dažādas metodes, lai sazinātos ar cilvēkiem un citiem dzīvniekiem – viņi murrā, citreiz ņaud skaļi vai mazliet klusāk, tāpat arī intensīvi izmanto ķermeņa valodu – katrs saimnieks, piemēram, zina, kā izskatās viņa kaķis brīžos, kad ir nokaitināts.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Bet kāpēc tad tomēr šie skaistie dzīvnieki tik ļoti baidās no gurķiem – atbildi sniedz zoopsihologi un kaķu uzvedības eksperti.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment