Domā kā miljonārs – 4 tipiski miljonāru domu gājieni, kas noderēs ikvienam

8368649640_18c07561bb_h-1024x648

1. Iemācies atšķirību starp aktīviem un pasīviem. Piemēram, tu iegādājies automašīnu – tā ir vērtība, taču tās vērtība zūd ar katru dienu, kuru tu to izmanto. Ja tu ar to brauc tikai savām privātajām vajadzībām, tad tas ir pasīvs, taču, ja tu ar to brauc darba vajadzībām (piemēram, kā taksists), tad tā kļūst par aktīvu. Ja tev pieder vairāk aktīvu kā pasīvu, tad tas tev finansiāli nāk par labu. Piedomā, kā tavi pasīvi var nest tev mazāk zaudējumus.

2. Padomā par veidiem, kā iegūt pasīvos ienākumus. Lielākā daļa cilvēku iet uz darbu un par to nopelna naudu – ja pārtrauc strādāt, pārtrūkst ienākumu plūsmas. Turpretī turīgāki cilvēki meklē veidus, kur investēt – piemēram, jaunā uzņēmumā – gadījumā, ja uzņēmums izrādās veiksmīgs, tad arī viņš regulāri saņems kādu daļu no peļņas.

Lasi vēl: Ķīnietis iztērē 3,7 miljonus ASV dolāru, lai pārgulētu ar Meganu Foksu un jūtas vīlies savā pirkumā!

3. Nebaidies riskēt. Naudai patīk būt apritē, nebaidies investēt, pirkt akcijas un uzsākt biznesu arī tad, kad ir “slikti laiki”. Kad visi apkārt ir bailīgi, ir ideālais laiks būt veselīgi alkatīgam, jo tad arī nelieli ieguldījumi tiek vērtēti augstu.

4. Nepārtērējies. Iemācies dzīvot no mazumiņa. Ikviens veiksmīgs cilvēks mēģina ietaupīt pēc iespējas vairāk, taču “cilvēkiem parastajiem” ar ienākumu pieaugumu pieaug arī izdevumi. Protams, dzīvesstila uzlabošana nav nekas slikts, taču tavās interesēs būtu “atlikt” naudu tik, cik vien vari, lai pie labas izdevības tev būtu līdzekļi, kurus investēt naudīgā darījumā.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Linda</cite>

    Tiešām, laikā kad cilvēki galus nevar savilkt kopā… kad nav par ko zāles nopirkt un bērnus pabarot.. ir kur vēl ietaupīt un investēt… ļoti vērtīgs raksts…

  • <cite class="fn">Lindai</cite>

    Paskaties arī uz citām lietām, kas minētas rakstā!

  • <cite class="fn">Andis</cite>

    1/3 jāiegulda nebaltai dienai vai gaišai nākotnei- atkarībā ko gaidi. Tātad jāveido “doršības spilvens”. Biržā bieži valda 2 lietas: alkatība – vēlme nopelnīt & bailes- visu zaudēt, tāpēc bieži ‘tādas lietas ir slikti padomdevēji kritiskās situācijās, var beigās sanākt ziepes vai ZERO….:(

    • <cite class="fn">Andina</cite>

      NEKÀDÀ GADĪJUMÀ NEDR8KST KRÀT NEBALTAI DIENAI -ŠĪ DIENA NOTEIKTI PIENĀKS. ATLIECIET KRĀJIET JŪSU FINANSIĀLAJAI NEATKARĪBAI!

Leave a Comment