4 padomi, kā pārvarēt bailes!

Lai pārvarētu bailes, vari izmantot četrus paņēmienus:

1.Tev precīzi jānosaka, no kā Tu baidies visvairāk. Piemēra, daži cilvēki varbūt teiks, ka viņu lielākās bailes ir runāt auditorijas priekšā.

2.Tev nepieciešams pierakstīt visu, kas, tavuprāt, varētu neizdoties, ja Tu paveiktu to, no kā baidies visvairāk. Piemēram, uzraksti, kas varētu notikt, ja Tu runātu auditorijas priekšā. Teiksim, Tu varētu aizmirst, ko gribēji teikt, vai varbūt cilvēki izsmietu Tavu muļķību, vai, iespējams, Tu trīcētu, vai pat paģībtu. Tu varētu arī aizmirst savas uzstāšanās tēmu vai bailēs sastingt.

3. Izveido plānu, ņemot vērā savas lielākās bailes. Soli pa solim iezīmē galveno, kas ved uz baiļu pārvarēšanu. Piemēram, ko Tu spēj iesākt, lai pārvarētu savas bailes uzstāties publikas priekšā? Tu vari iesaistīties pasākumos, kur Tev būtu iespēja vērot, kā citi cilvēki gatavojas uzrunāt klausītājus, Tu varētu apmeklēt dažādas nodarbības, lasīt grāmatas par personības attīstību. Tu varētu izmēģināt spēkus vienkāršās sapulcēs.

4. Izsaki savas baiļu sajūtas skaļi! Vizuāli iztēlojies sevi darām to, no kā Tu baidies, cītīgi izpildi uzdevumu un procesa gaitā bailes sadali atsevišķās, vieglāk pārvaldāmās daļās!

Jebkura baiļu pārvarēšana prasa laiku. Sadalot bailes atsevišķās daļās, Tu spēsi savlaicīgi pārvarēt savu nemieru, ja vien neatlaidīgi un pacietīgi darbosies baiļu laukā. Pārvarēt bailes palīdz sapratne, ka, ciešot neveiksmi pirmoreiz, Tu varēsi mēģināt vēlreiz un tā līdz brīdim, kad bailes pārstās būt par Tavas dzīves vadītāju.

Tātad Tu pārvari bailes šādi: vispirms rūpīgi novērtē savu baiļu objektu, tad izstrādā un pieraksti rīcības plānu un visbeidzot iesaisties lomu spēlē (piemēram, kopā ar draugu), vaicājot padomu, vācot informāciju un lūdzot palīdzību.

*Raksta tapšanā izmantota Dr.Melsa Gila grāmata “Neparastais prāts”

Avots:

logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment