4 toksiski materiāli jūsu virtuvē, kas var jums nodarīt nopietnu kaitējumu

Virtuvē mēs gatavojam ēdienu, un pārtika ir domāta ēšanai, lai mēs dzīvotu. Un tas nozīmē, ka kaitīgiem materiāliem nav vietas virtuvē. Rakstā tiks runāts par materiāliem, kas ir gandrīz katrā virtuvē, taču, diemžēl, tie var kaitēt mūsu veselībai.

Folija

Ja kādreiz esat cepis cepeškrāsnī dārzeņus vai zivis, iespējams, esat izmantojis alumīnija foliju. Lielākā daļa alumīnija trauku ir droši ēdiena gatavošanai, jo tie oksidējas. Tas nozīmē, ka alumīnija virtuves trauki ir noslēgti ar slāni, kas neļauj alumīnijam tieši iekļūt ēdienā.

Alumīnija folija neoksidējas, un, gatavojot ēdienu augstā temperatūrā, risks iekļūt pārtikā ir diezgan augsts. Īpaši tas attiecas uz skābu pārtikas produktu, piemēram, tomātu, pagatavošanu, jo tie paātrina izskalošanās procesu.

Nesenā pētījumā zinātnieki atklāja, ka alumīnija folija lietošana veicina Alcheimera un Parkinsona slimības. Tāpēc pārtrauciet folija izmantošanu! Tā vietā cepšanai izmantojiet pergamenta papīru.

Teflons

Cīņa par trauku mazgāšanu nav tikai bērnu spēle, pat pieaugušie negrib mazgāt traukus pēc vakariņām. Šis ir tikai viens no daudziem iemesliem, kāpēc nepiedegošās pannas izgudrojums tika uzskatīts par brīnumu trauku mazgāšanas nīdēju vidū visā pasaulē. Galu galā tas atviegloja trauku mazgāšanas procesu.

Bet vai esat kādreiz domājuši, kas padara šīs pannas tik maģiskas? Lielākā daļa nepiedegošo pannu ir pārklātas ar tā saukto “teflonu”, un tās ir piesūcinātas ar perfluoroktānskābi. Šo ķīmisko vielu, kas uzkrājas organismā, ārsti cieši saista ar neauglību, aptaukošanos un uzmanības traucējumiem.

Tā vietā, lai gatavotu uz nepiedegošas pannas, mēģiniet gatavot klasiskā pannā un izmantojiet nedaudz vairāk olīveļļas, lai ēdiens neliptu pie pannas.

Plastmasas griešanas dēlīši

Gatavojot ēdienu mājās, pārliecinieties, vai izmantojat pareizo dēli. Plastmasas griešanas dēļi ir īpaši jutīgi pret skrāpējumiem, kas nozīmē, ka tie ir īpaši pakļauti baktērijām. Daudzi cilvēki dod priekšroku plastmasas griešanas dēļiem, jo ​​tos ir viegli tīrīt un noslaucīt, taču patiesība ir tāda, ka baktērijas (piemēram, E. coli un salmonellas) biežāk slēpjas skrāpējumu vietās. Un šīs baktērijas nevar nomazgāt.

Lasi arī: Fantastika! 92 gadus vecā fitnesa instruktore no Japānas Takišima Mika pastāstīja, kas jādara, lai pat pieklājīgā vecumā lidotu kā tauriņš

Tāpēc daudz labāk ir izmantot koka vai silikona griešanas dēļus, lai izvairītos no salmonellas baktērijas norīšanas.

BPA plastmasas konteineri

Daudzi virtuves trauki ir izgatavoti no tā sauktās “BPA plastmasas”, taču, karsējot (piemēram, mikroviļņu krāsnī), šīs plastmasas toksiskā iedarbība kļūst ļoti bīstama. Īpaši tas attiecas uz skābu, treknu un sāļu ēdienu karsēšanu. Karsējot BPA plastmasā, šādi produkti palielina bisfenola migrāciju pārtikā.

Ja mēs vēl neesam jūs pārliecinājuši, ka dzīve ar plastmasu nav tik fantastiska, apsveriet šo: nesen veiktā Hārvardas universitātes pētījumā tika atklāta saikne starp piespiedu BPA patēriņu un aptaukošanos. Jā, jūs izlasījāt pareizi: ēdiena uzsildīšana plastmasas traukā var sabojāt visas grūti iegūtās svara zaudēšanas uzvaras.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment