4 veidi, kā atbrīvoties no odiem dārzā bez ķīmijas palīdzības. Ļoti efektīvas metodes

Odi ir dārzkopju elle. Ne visi ir gatavi apsmidzināties ar odu atbaidīšanas līdzekļiem no galvas līdz kājām. Daudziem cilvēkiem var būt alerģija pret šiem līdzekļiem, un kopumā tas viss ir diezgan pretrunīgi un toksiski. Tāpēc pastāstīsim par četriem veidiem, kā izglābties no odiem bez ķīmisko līdzekļu un dažādu aerosolu palīdzības.

  1. Likvidējiet atklātos ūdens avotus

Odus galvenokārt piesaista ūdens. Jo tie vairojas tā tuvumā. Tāpēc, ja uz vietas ir mucas apūdeņošanai, aizveriet tās ar vākiem. Uzlieciet vāciņus arī laistīšanas kannām. Regulāri noteciniet peļķes, pārklājot tās ar smiltīm.

  1. Regulāri pļaujiet zālienu un ravējiet nezāles

Odiem patīk uzturēties tur, kur ir gara zāle. Tur ir vēsi un mitri, jo zālē gandrīz vienmēr ir rasa (diemžēl ne tikai agrā rītā). Regulāri pļauj gan zālienu, gan  izravē zāli ar izkapti, neļauj tai uzkrāties pat aiz šķūnīšiem un citām ēkām (kur it kā tās neredzi). Tad odu noteikti būs divreiz mazāk. Mēs garantējam.

  1. Stādiet smaržīgos augus

Odi nespēj paciest asas vai izteiksmīgas smaržas. Tāpēc iesakām dārzā stādīt kultūras, kuras odi ienīst: lavandu, baziliku, piparmētru, melisu, kliņģerītes.

Lasi arī: Vēl nav par vēlu: kuras kultūras var droši stādīt jūnijā

  1. Iegādājieties kukaiņu gaismas slazdu

 

Lūdzam visus, kas uzskata, ka odu nogalināšana ir necilvēcīga, šo punktu ignorēt. Šī ierīce ir slazds, kas ar gaismas palīdzību pievelk odus. Slazds ir režģis, kas aprīkots ar statisko elektrību. Moskīts sadeg ar raksturīgu skaņu un iekrīt slazdā. Svaigā gaisā šāds slazds spēj efektīvi apkalpot aptuveni 5-6 akrus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment