45 gadu vecumā ukrainietei jau ir 19 bērni. Paskaties, kā dzīvo šī lielā ģimene!

Svetlana Kovaļeviča, kura dzīvo Rovenskas apgabalā Ukrainā, ir neticama 45 gadus veca 19 bērnu māte, un viņa cer drīzumā sagaidīt divdesmito!

Svetlanas vecākajam dēlam ir 27 gadi, bet jaunākajam 8 mēneši. Jaunākais dzimis viņu tēva dzimšanas dienā, kurš bija klāt dzemdībās. Visi Svetlanas bērni piedzima bez medicīniskās palīdzības.

“Mēs viņu nosaucām par Nazaru. Vārdu viņam izdomājām jau pēc otrās ultrasonogrāfijas, kad uzzinājām, ka mums būs zēns. Kopumā mūsu ģimenē tagad ir astoņi puikas un vienpadsmit meitenes, un grūtniecības noritēja bez sarežģījumiem.

 

Es ļoti labi pārzinu savu ķermeni, pateicoties manai ievērojamajai pieredzei; grūtniecība ir bijusi dabiska manas dzīves sastāvdaļa (sieviete smejas). Neapšaubāmi, pastāv liela atšķirība starp bērna piedzimšanu astoņpadsmit un četrdesmit četru gadu vecumā.

Nazars piedzima dažas dienas pirms man palika 45 gadi, un tagad, kā stāsta māte, tas ir daudz grūtāk; tu ātrāk nogursi.

Interesanti, ka laulātie jau apspriež vēl viena bērna piedzimšanu, lai gan joprojām ir piesardzīgi šajā jautājumā.

 

“Es nevaru teikt, ka ļoti vēlos dzemdēt vēl vienu bērniņu, taču man ir veselības problēmas, un man ir grūti. Taču daudzi cilvēki saka, ka 19, un ir 20. Tā ir Dieva griba,” sacīja Svetlana.

Gandrīz katru mēnesi, izņemot septembri un oktobri, kāds Kovaļeviču ģimenē svin savu dzimšanas dienu.

Populārākais mēnesis ir janvāris: dzimšanas dienu svin Svetlana un viņas vīrs Pjotrs, kā arī meita Tatjana.

Ģimenes apgādnieks parasti ir tēvs, bet bērni vienmēr visā palīdz mammai. Kāds veic uzkopšanu, kāds sapin jaunākajām meitenēm, kāds palīdz gatavot, un kāds cits slauc govi.

Ģimenei ir liela mājsaimniecība, un viņi regulāri dodas uz mežu sēņot un ogot. Svetlana un viņas mazie palīgi ziemai gatavo dažādus garšīgus krājumus. Viņa aizvāko simtiem kārbu!

Papildus tam visam mātes rekordiste ik pēc dažām dienām izcep 3-4 maizes klaipus. Pusdienās viņa katru dienu vāra piecus litrus zupas vai boršča, ko visi kopā ēd, pēc tam gatavo vakariņas.

 

Svetlanai nepatīk gatavot ēdienu, kas pietiks vairākas dienas – viņa vēlas pabarot ģimeni ar svaigu pārtiku.

 

Es būšu atklāta, daudzi ēdieni tiek patērēti neticami ātri. Gandrīz visu dienu pavadu pie plīts. Tomēr man ir prieks pārliecināties, ka bērni ēd veselīgi! Manas meitas vienmēr man palīdz virtuvē.

LASI VĒL: Vecāka gadagājuma cilvēku mājokļos dažkārt valda netīrība. Taču tajā nebūt nav vainojams slinkums!

Kāpostu tīteņi ir ikviena mīļākais ēdiens, taču mēs tos gatavojam reti. Taču mūsu ēdienkartē bieži vien ir arī pelmeņi, kurus gatavojam tikpat lielus kā vareņikus, lai ātrāk pagatavotu.

Svetlana bieži smaida, tāpēc ir skaidrs, ka viņa nav nogurusi. Neskatoties uz atzīšanu, ka katra grūtniecība viņai ir kļuvusi arvien grūtāka, viņa norāda, ka, ja atkal paliktu stāvoklī, viņa noteikti dzemdētu.

Tāpēc drīzumā Kovareviču ģimenē varētu piedzimt jauns rekords – 20. bērns!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment