5 bērnudārza mācības, kuras ikvienam pieaugušajam vajadzētu atcerētie

1. Iepazīsties ar jauniem cilvēkiem, iegūsti jaunus draugus, bet neaizmirsti par vecajiem!

cilvecini

Noteikti arī tev gadījās, ka audzinātāja vai skolotāja aizsēdināja tevi blakus, piemēram, Andrim, nevis tavam labākajam draugam Kārlim. Un noteikti abi bijāt sašutuši, jo ar to cilvēku, ar kuru tiki apsēdināts kopā, īsti nekomunicēji, taču ļoti dauzos gadījumos, pateicoties tieši šādām situācijām, radās jauna draudzība, un beigās izrādījās, ka šis Andris ir pat tīri foršs džeks.

Tātad, ko ir jāatceras? Nebaidīties un būt drošākam, ja esi kompānijā, kur nevienu nepazīsti, nekautrējies, ej un runā ar cilvēkiem, iepazīsties, iegūsti jaunus kontaktus, bet nekad neaizmirsti par saviem vecajiem draugiem!

 

2.Dalies ar krītiņiem

Mēs dzīvojam savtīgā pasaulē, un lielāka daļa no mums ir tik ļoti aizņemti ar domāšanu par sevi, ka mēs pat aizmirstam pieturēt durvis, piemēram, veikalā kādam kas nāk aiz mums.  Un lūk šeit ir jāatceras tas, ko mums mācīja bērnudārzā. Tu nevari dabū visus krītiņus sev, bet ja tev būs divas krāsas un, piemēram, Annai arī būs divas citas krāsas, ja tu padalīsies ar viņu un viņa padalīsies ar tevi krāsošana būs interesantāka un bilde skaistāka. Pārāk bieži mēs par šo aizmirstam ikdienas dzīvē, un ļoti iespējam tieši tas ir iemesls, kāpēc mums dzīve šķiet tik drūma un pelēka

 

3. Ievēro rotaļlaukuma noteikumus

supoles

Reizēs, kad mēs nesēžam pie saviem datoriem vai neesam ieurbušies telefona ekrānos, un nolemjam iesaistīties kāda fiziskās aktivitātēs vai vienkārši doties ārpus mājas vajadzētu atcerēties dažus rotaļlaukuma noteikumus, piemēram, neskriet citiem priekšā rindā,bet sagaidīt savu kārtu, būt pacietīgam, nesist otram.

 

4.Pietaupīt laiku diendusai

Ikvienam ik pa laikam vajag atjaunot enerģiju, gluži kā maziem bērniem pusdienlaikā. Mēs pārāk bieži iegrimstam ikdienas rutīnā un ļaujam stresam pārņemt mūsu dzīvi, tāpēc ir reizēm jāapstājas un stundu ilga snauda var ļoti palīdzēt.

5.Noliec atpakaļ tur kur atradi

Lai cik muļķīgi tas arī neliktos, taču šī noteikti nav doma, kas ir pieaugušo prātā, un ļoti bieži tāpēc gadās pazaudēt lietas vai papīrus, jo gluži vienkārši tie nav nolikti ierastajā vietā, bet kaut kur citur, un par to ir aizmirsts.

Vēl svarīgi būtu atcerēties to, ka gan bērnudārzā, gan skolā mums mācīja atstāt aiz sevis vietu tīrāku nekā tā bija, kad atnācām!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment