5 biedējoši fakti, kādēļ ir jālieto sauļošanās krēms

Tas ir saprotams, ka tev var šķist dīvaini un mazliet neērti pludmalē palūgt savam draugam, lai tevi viņš kārtīgie iemasē ar sauļošanās krēmu. Tomēr, zinātne apgalvo, ka tas var glābt tavu dzīvību. Vienalga, vai tu dodies pavadīt dienu pludmalē ar saviem draugiem vai tu strādā dārzā bez krekla. Nākamreiz pasniedzies ne tikai pēc alus, bet arī pēc sauļošanās krēma pudeles.

Ādas vēža pieaugums

Pirms pāris gadiem ādas vēzis nebija tik plaši zināms un cilvēki neko daudz par to nezināja. Tomēr, laikmetā, kad mēs dodamies aģentūru nodrošinātajos ceļojumos uz siltajām zemēm, saslimstība ar ādas vēzi ir pieaugusi par 10%.

Mainītās loma

Sievietes parasti ir pirmās, kuras izmetas saulītē, bet tas nenozīmē, ka viņām ir lielāks risks saslimt ar melanomu. Kopš 1971. gada vīrieši saules staros ir kļuvuši apdraudētāki un saslimstība ar ādas vēzi ir daudz lielāka nekā sievietēm. Tas ir tāpēc, ka reti kurš vīrietis lieto sauļošanās aizsargkrēmu.

Darba/ikdienas balanss

Tie cilvēki, kuri strādā birojos ir mazākā riska grupa, jo karstos saules starus neizjūt uz savas ādas. Bet cilvēki, kuri strādā ārā ir apdraudētākie, jo visa diena tiek pavadīta ārā, kas nozīmē, ka palielinās risks saslimšanai ar vēzi un daudz biežāki ādas apdegumi. Šādiem cilvēkiem it īpaši ir jāparūpējas par savas ādas aizsardzību.

Iespaidīgie skaitļi

Lielbritānijā katru gadu aptuveni 13,348 cilvēki ir diagnosticēti ar melanomas saslimšanu. Tas ir gandrīz 2 cilvēki vienā stundā. Neesi statistika un nepievienojies šiem skaitļiem. Vienīgie skaitļi par kuriem tev jāsatraucas ir tie, kuri ir rakstīti uz sauļošanās krēma pudeles pirms SPF.

Palīdzīga roka

Aptuveni 30% no vīriešiem nelieto sauļošanās krēmu, jo viņi vienkārši aizmirst, bet 50% no vīriešiem apgalvo, ka lietotu krēmu, ja kāds viņa draugs par to atgādinātu. Tāpēc parūpējies par to, ka tev vienmēr ir atgādinājums vai nu telefonā, vai pasaki to savam draugam, lai tas vairs netiktu aizmirst.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment