5 dzīves mācības, kuras Tu vari apgūt, ejot pārgājienā

Pārgājienam ir liels spēks. Ar savu vienkāršību un primitīvismu, tas atgādina par dzīves vērtībām un rada tevī mieru, tajā pašā laikā, kad šķiet, ka tu esi “nomocījies” no tālā un grūtā gājiena.

Ikviens, kurš ir devies pārgājienā, pateiks, ka viņš, ne mirkli nevilcinoties, dotos vēlreiz. Tās ir tās vienkāršās dzīves atziņas un sajūtas, kuras cilvēkus atkal mudina spert soli mežā, doties pāri tam purvam un brist cauri grāvjiem.

  1. Neatlaidība atmaksājas

Pārgājiens pārbauda cilvēku ne tikai fiziski, bet arī garīgi. Cilvēkam teorētiski jebkurā brīdī ir iespēja atmest ar roku un doties mājās, savā mīkstajā gultā ar portatīvo datoru klēpī. Cilvēkiem ir pārāk populāra tendence atteikties no saviem sapņiem un cerībām. Tāpēc pārgājiens ir labs atgādinātājs, ka cilvēks patiesi var izdarīt to, ko viņš vēlas, atliek tikai nepadoties un būt neatlaidīgam.

  1. Daba ir varena un māca Tev pazemību

Pilsētā dzīvojot, tu ļoti iespējams mēdz aizmirst par vareno dabas spēku. Tad tev rodas sajūta un ideja, ka tu esi varens, tu visu kontrolē un tu ietekmē lielāko daļu situāciju attīstības gaitu. Lai tiktu vaļā no šāda veida ego, dodies pie dabas. Tad tu saproti un sajūti, ka tas ir varens, neierobežojams un neapstādināms spēks, kurš spēj tevi pārsteigt jebkurā brīdī, tev nejautājot.

  1. Vienatne var būt iedvesmojoša

Esot tikai kopā ar savām domām un dabu, tu sāc skaidrāk un saprātīgāk “filtrēt” informāciju, ko ir grūti izdarīt, esot visu laiku sabiedrībā, ielu skaņās, sociālo tīklu mudžeklī un viedtālruņa pīkstienos. Tev ir iespēja būt tev pašam, pašā vienkāršākajā veidā, kāds tu vari būt. Neviens neko no tevis negaida, tu vari pats izvēlēties savu ceļu un veidu, kā tu to iesi. Tas patiesi ir labs veids, kā izvēdināt galvu.

  1. Lai novērtētu dzīves skaistumu, Tev ir jāpievērš uzmanība “sīkumiem”

Mums ikdienā paslīd garām ļoti daudzas nianses un skaistas lietas, situācijas un cilvēki, bet mēs to visu palaižam garām. Pati pārgājiena esence ir ceļā, nevis galamērķī. Tas tev atkal māca skatīties uz pasauli ar bērna acīm, kad tevi aizrāva un iepriecināja putna dziesma un tu mierīgi sēdēji un vēroji saulrietu. Tu atgūsti spēju skatīties uz pasauli, ievērojot un redzot lietas.

  1. Laipnības un pateicības spēks

Var gadīties, ka tev ir beidzies dzeramais ūdens, vai tev ir salūzuši telts mietiņi un tev ir nepieciešama palīdzība. Un pirmais, kurš tev palīdzēs, būs vienkāršs svešinieks. Tu atgūsti ticību cilvēcei un pasakies no visas sirds. Rodas vienkārša un sirsnīga saruna un palīdzēšana, kādu reti var piedzīvot pilsētās, kur visi ir iegrimuši savā steigā un rūpēs.

Avots: elitedaily.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment