5 gadu laikā ne reizi nav bijusi puve uz dārzeņiem: sajaucu tiki 2 lētus produktus

Pēdējo piecu gadu laikā es neesmu saskārusies ar tomātu puves problēmu. Ne sākotnējā auga attīstības stadijā, ne uz gataviem tomātiem.

Kādreiz lietoju arī kalcija nitrātu, bet tad uzgāju recepti no padomju laika žurnāla, ko tagad izmantoju katru gadu. Metode saucas “ātrais kalcijs”.

Lai pagatavotu papildus barību augiem, man vajag litra burciņu, kurā ieleju 200 ml 9% etiķa.

Tad pievienoju ēdamkaroti dolomīta miltu, kārtīgi samaisu un gaidu, kamēr ķīmiskā reakcija norimst (ņemiet vērā, ka vajag litru burku, jo reakcija var būt intensīva). Kad tas ir noticies, iegūto sastāvu atšķaida 10 litros ūdens.

Pēc tam katrai lejkannai pievienoju 5-7 ml dimeksīda šķīduma. Dimeksīdu var iegādāties aptiekā. Tā ir daudzpusīga viela, ko izmanto citu vielu nogādāšanai šūnās.

Šim nolūkam to aktīvi izmanto medicīnā. Dimeksīds saistās ar citu vielu molekulām un nodrošina to transportēšanu uz šūnu struktūrām.

Tādā veidā ir iespējams gandrīz acumirklī apturēt virspuves attīstību. Ja jums jau ir bojāti augi, varat apstrādāt lapas ar šo sastāvu, kas atšķaidīts proporcijā 1: 3 (1 litrs šķīduma uz 10 litriem ūdens).

Ja jūs to lietojat profilakses nolūkos, kā es to darīju, ar šo šķīduma daudzumu pietiek, lai apstrādātu 10 augu krūmus. Profilakses nolūkos es izmantoju šo mēslojumu trīs reizes sezonā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment