Kā uzglabāt kafiju, lai tā nezaudē aromātu un garšu. Mācu kaprīzai vedeklai savas virtuves viltības

Tasīte smaržīga, uzmundrinoša dzēriena… Daudziem kafijas cienītājiem tas ir vesels rituāls. Lai iegūtu augstas kvalitātes kafiju, ir jāņem vērā daudzi smalkumi, un ne tikai pagatavošanas procesā. Šajā rakstā mēs jums pastāstīsim, kā uzglabāt kafiju, lai tās aromāts un garša nepasliktinātos.

Kā uzglabāt kafiju

Bieži vien pārtikas preces pērkam rezervē. It īpaši, ja ir pievilcīgas atlaides. Lai gan kafijas glabāšanas laiks uz iepakojuma ir diezgan ilgs, ir svarīgi saprast, ka ilgstoša uzglabāšana ietekmē gatavā dzēriena garšu. It īpaši, ja ir nepareizi uzglabāts atvērts produkts.

Neapšaubāmi, viens no lielākajiem kafijas valdzinājumiem ir tās aromāts. Tas ir tas, kurš var iztvaikot, ja to nepareizi uzglabā. Bet problēma ir ne tikai smarža. Fakts ir tāds, ka kafija laika gaitā oksidējas vai tiek pakļauta taukskābju fermentācijai. To izraisa šādas kļūdas: pirmajā gadījumā kafijas saskare ar gaisu, otrajā gadījumā nepareiza uzglabāšanas temperatūra.

Nekādas panikas! No šiem procesiem var izvairīties. Lūk, kas jāatceras.

Neatveriet iepakojumu bieži un neatstājiet to atvērtu ilgu laiku.

Maltu kafiju labāk nepirkt, bet gan ņemt pupiņas. Tās ir jāsamaļ tieši pirms dzēriena pagatavošanas.

Kafija jāuzglabā sausā, tumšā vietā, kur nav temperatūras svārstību. Šim nolūkam ir piemērots parasts virtuves skapis, kas atrodas tālāk no plīts. Galvenais, lai temperatūra nepaaugstinās virs 20-25°C.

Ja dāvanā vai ar atlaidi saņēmāt kafijas pupiņu paku un saprotat, ka tuvākajā laikā preci neizmantosiet, iepakojumu varat ievietot saldētavā. Bet tikai tad, ja tas nav atvērts. Fakts ir tāds, ka zemā temperatūra palēnina nevēlamas reakcijas.

Ievērojot pamatnoteikumus, kafija saldētavā var nogulēt vismaz gadu. Pēc atkausēšanas (istabas temperatūrā!) vēlams izlietot dažu nedēļu laikā. Nesūtiet kafiju atpakaļ uz saldētavu.

Jūs varat arī uzglabāt kafiju keramikas vai stikla burkās ar hermētisku vāku. Šie trauki neļauj mitrumam iziet cauri un pasargā pupiņas no svešām smakām, taču ir mīnuss. Burkas iekšpusē vienmēr būs gaiss, tāpēc oksidācijas procesi turpināsies un pupiņas zaudēs savu svaigumu.

Kļūdas kafijas pagatavošanā

Papildus nepareizai uzglabāšanai garšu un aromātu ietekmē arī nepareiza dzēriena pagatavošana. Apsveriet galvenās kļūdas, kas sabojā pat augstākās kvalitātes pupiņu garšu.

Lasi arī: Izejot no mājas, atstāju monētu saldētavā! Tagad tu rīkosies tāpat

Sliktas kvalitātes ūdens. Gan pārāk ciets, gan pārāk mīksts ūdens nav piemērots kafijas pagatavošanai. Labāk ir lietot filtrētu ūdeni: tas nesatur minerālvielas, kas var ietekmēt dzēriena garšu un aromātu.

Nepareiza temperatūra. Kafijas pagatavošanai nepieciešama ūdens temperatūra no 90,6°C līdz 96,1°C. Ja vēlaties iegūt perfektu dzērienu, iegādājieties virtuves termometru.

Nepareiza malšana. Ir dažādi veidi, kā pagatavot kafiju. Ja pupiņas nav pareizi samaltas, neņemot vērā pagatavošanas metodi, tās nespēs izdalīt savienojumus, kas nodrošina kafijas garšu un aromātu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment