5 iemesli, kādēļ Tu neredzi savu vēdera presīti

Tu netrenē rectus abdominis muskuļus

Viens no modernākajiem svaru zāles principiem ir tāds, ka nav nepieciešams veltīt laiku atsevišķiem vingrinājumiem, lai veidotu izskatīgu vēdera muskulatūru. Tā ir taisnība, ka pietupieni, svaru stieņa pacelšana no tupus pozīcijas, kā arī daudzi citi vingrinājumi attīsta tava vidukļa muskulatūru, bet pētījumi tomēr pierada, ka tieši rectus abdominis, jeb tavi vēdera muskuļi netiek lielā mērā stimulēti izpildot šos vingrinājumus.

Tev ir pārāk daudz liekā svara

Tu vari nodarbināt savus vēdera muskuļus cauru diennakti un iegūt tādus muskuļus, kas liks pat Olimpa dieviem izmisīgi krist kaunā, bet, ja uz tava vēdera būs tauku kārta, par taviem muskuļiem neviens neuzzinās. Ņem vērā to, ja tavā ķermenī ir vairāk kā 10% tauku, tavi vēdera muskuļi tā arī nebūs redzami. Lai samazinātu tauku daudzumu organismā, katrā ēdienreizē izdzer krūzi zaļās tējas. Zaļā tēja palīdzēs tev pat par 30% uzlabot metabolismu.

Tev jāatjaunina treniņu programma

Tavs ķermenis ir gudrāks par tevi. Ja vien tu regulāri nemaini treniņu metodes, tavs ķermenis pie tam pielāgosies un muskuļi vienkārši pārstās augt. Pastāv triju veidu ķermeņa kustības, kas efektīvi iedarbojas uz vēdera muskulatūru: sasprindzināšanas un izstiepšanas kustības, ka piemēram pietupieni; rotācijas vingrinājumi ar vingrošanas bumbām; un statiskās sasprindzināšanas vingrinājumi kā plankings vai kāju pacelšana, karājoties pie zviedru sienas vai pievilkšanās stieņa. Vislabākie vēdera muskulatūras vingrinājumi ir tie, kas sabalansē visus trīs vingrinājumu veidus.

Tu neievēro diētu

Teiciens, ka muskuļus gatavo virtuvē, nevis sporta zālē, jau ir banāla frāze, bet tas nenozīmē, ka tā ir nepatiesa. Ja vēlies iegūt izskatīgus un izteiktus vēdera muskuļus, nepieciešams ievērot diētu.

Tu neguli pietiekoši ilgi

Šis ir viens no visbiežāk ignorētajiem nosacījumiem muskuļu veidošanā. Patiesībā, muskuļi veidojas tieši tad, kad tu guli, tieši tad aktivizējas augšanas hormoni. Kas ir vel svarīgāk, ja tu neizgulēsies, tavs ķermenis aktivizēs stresa hormonus, kas savukārt, liks tavam ķermenim uzkrāt vairāk tauku vēdera rajonā.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment